Начало - Новини - Are you OK, bro?- социална кауза

Are you OK, bro?- социална кауза

У нас общата профилактика на здравете все още е в незадоволително състояние, като истината е, че мъжете са тези, които най-трудно ходят на лекар

Инициативата бележи успехи в целия свят и това не е учудващо.

Инициативата тръгва от Австралия, където Фондация „Movember“ застава зад идеята да се говори много и открито за основните здравни проблеми, с които мъжете се сблъскват – рак на простата, рак на тестисите, депресия и самоубийство.

Създателите на брандовете Brave creation и BRADABRAT, Методий Иванов и Владимир Балканов, обединяват усилия в подкрепа на една социална кауза, която няма особена популярност в България – темата за мъжкото здраве.

От няколко години насам мъжкото здраве си има месец, и той е точно ноември. Инициативата тръгва от Австралия, където Фондация „Movember“ застава зад идеята да се говори много и открито за основните здравни проблеми, с които мъжете се сблъскват – рак на простата, рак на тестисите, депресия и самоубийство. Инициативата бележи успехи в целия свят и това не е учудващо. Да се говори за това, че и мъжете имат проблеми, а някои от тях ги връхлитат ужасяващо рано вече не е срамно, а разумно и актуално.
Затова те двамата решават да се обърнат към мъжете в България и да ги попитат:
„Are you OK, bro?“
У нас общата профилактика на здравете все още е в незадоволително състояние, като истината е, че мъжете са тези, които най-трудно ходят на лекар. Причините за това са много, но една от тях е мълчанието, което запазваме по темата мъжко здраве. Хиляди мъже (и то млади, не само в напреднала възраст) губят животите си всяка година, защото пренебрегват ясните симптоми като решават, че ще се справят за пореден път. Или остават сериозно увредени от тежка болест или операция.
Методий и Владимир решават да направят тази кампания, с която да ви информират и подтикнат да отидете да се прегледате. Не е страшно, но може да се окаже животоспасяващо. И тъй като мъжете в България не са само онези млади хора, които са им клиенти, кампанията е насочена към всеки, който има възможност да заведе баща си, чичо си или дядо си на преглед. Защото може да се окаже, че така ще му спаси живота. А благодарение на платформата за мъжко здраве Мисия Кураж – Virtus Quest и тяхната интерактивна карта, вече е изключително лесно да се намери уролог – на тяхната начална страница ето тук – http://virtusquest.org/.
Всеки, който има желание да участва, може да сподели визията на кампанията с хаштаг #areyouOK и няколко от споделилите ще получат награди от двата бранда – козметика за брада и мустаци от BRADABRAT и тишърти със слогана на кампанията от Brave creation. Но дори наградите да не ви съблазняват, участвайте! Инициативата в подкрепа на мъжкото здраве е инстински необходима. За да може синовете, братята и бащите ни да са здрави. Да са ОК. Are you OK, bro?

Are you OK, bro?- социална кауза
У нас общата профилактика на здравете все още е в незадоволително състояние, като истината е, че мъжете са тези, които най-трудно ходят на лекар.
Здраве да е

Коментари

Преминете на горе