Новини

Доц. д-р Йордан Панов ще консултира русенските неврохирурзи

МБАЛ-Русе и Университетската болница в Русе започват сътрудничество

Доц. д-р Йордан Панов ще консултира русенските неврохирурзи.
Доц. д-р Йордан Панов ще консултира русенските неврохирурзи.

МБАЛ-Русе ще си сътрудничи с Университетската болница в Плевен в областта на неврохирургията. Желанието на русенските неврохирурзи е да предоставят по-качествено лечение при черепно-мозъчни травми. Този вид травматизъм напоследък се увеличава и една от причините за това са тежките катастрофи.
Доц. д-р Йордан Панов, който завежда клиниката по неврохирургия в плевенската болница и е национален консултант по неврохирургия, ще консултира дистанционно русенските си колеги при лечението на тежките случаи, които изискват по-високо специализира помощ, а при нужда ще оперира на място в Русе. Целта е МБАЛ-Русе да предложи навременна и по-висококачествена медицинска помощ на пациентите.
През 2014 година в русенската болница са извършени около 80 операции на мозъчно-черепни травми, съобщи д-р Огнян Игнатов, завеждащ отделението по неврохирургия в МБАЛ-Русе.
Амбицията на русенското лечебно заведение е да се превърне в университетска болница, но за целта то трябва да изпълни определени условия. Сътрудничеството в областта на неврохирургията с Университетската болница в Плевен е първата сериозна крачка в тази посока. Предстои обмен на ноу-хау и в други областни на медицината.

Общо
Доц. д-р Йордан Панов ще консултира русенските неврохирурзи
Заглавие
Доц. д-р Йордан Панов ще консултира русенските неврохирурзи
Описание
МБАЛ-Русе и Университетската болница в Русе започват сътрудничество.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker