Деца и родителиНовини

Правят фотосесия на малчугани и пораснали деца със Синдром на Даун за благотворителна изложба

1 на 700 деца се ражда със Синдрома, притежават 47 хромозоми и ги наричат слънчеви хора

Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун даде старт на нов проект наречен "47 УСМИВКИ"
Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун даде старт на нов проект наречен „47 УСМИВКИ“

Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун даде старт на нов проект наречен „47 УСМИВКИ“. Целта е обществото да обърне внимание не само на техните различни деца, но и на порасналите вече хора със Синдром на Даун, да се помогне на обществото да приеме различните лица и да открие красотата им. За целта от сдружението търсят ентусиазирани професионалисти или любители с добри фотографски умения, които да представят техния поглед върху хората със Синдром на Даун. Синдромът на Даун е най-често срещаната хромозомна аномалия, а статистиката показва, че 1 на 700 деца се ражда със Синдрома на Даун. Всеки може да се включи във фотографския проект. Ако сте професионален фотограф или просто обичате да снимате с качество, може да станете част от слънчев екип на сдружението и да помогнете да бъде създаден възможно най-слънчевия албум с портретни фотографии на деца и възрастни със Синдром на Даун.

Ако нямате близки или познати със Синдром на Даун, а искате да участвате в проекта, потърсете организаторите и те ще ви срещнат с вашите слънчеви модели.
Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун е единствената легитимна организация в България, която представлява децата и възрастните с най-честата генетична аномалия, но не разполага с достатъчно качествени български изображения на темата Синдром на Даун. Чрез проекта „47 усмивки” СРДСД ще обогати своя снимков фонд с професионални фотографии и ще може да защитава още по-добре интересите на всички хора със синдром на Даун. Чрез качествени и вдъхновяващи фотографии, разпространявани на www.downsyndromebg.org, на страницата на Сдружението във Фейсбук www.facebook.com/DownSyndromeBG, както и във всички медии, Сдружението ще популяризира идеята, че те са неразделна част от живота на всички хора в обществото ни и имат право да бъдат уважавани и обичани.
Финалните фотографии ще станат част и от благотворителни изложби, времето и мястото на които ще бъде допълнително оповестени.
До края на месец август 2015 г. желаещите могат да заявят участието си в конкурса, като за останалите подробности ще бъдат допълнително уведомени. Записването може да стане на е-mail : cuny13@abv.bg или wergilija@abv.bg или на телефон 0894 443623.
Право на участие имат всички фотографи, професионалисти и любители, без ограничения във възрастта. Фотопроектът има за цел да покаже красотата и естествения образ на хората със синдром на Даун. Те са притежатели на 47 хромозоми, с една в повече от „стандартния” човек, откъде идва и изборът на числото 47 в темата, а усмивката е техния запазен знак – всички, които ги познават знаят, че тези хора притежават едни от най-прекрасните и заразителни усмивки на света и неслучайно от малки ги наричат „слънчеви”!
Фотографиите ще бъдат оценявани от жури, включващо представители на СРДСД и трима изявени български журналисти с отношение към фотографията и нашата кауза, доказани приятели, които не броят хромозоми – Марина Евгениева, Ники Кънчев и Иво Христов, допълниха организаторите.
.

Общо
Правят фотосесия на малчугани и пораснали деца със Синдром на Даун за благотворителна изложба
Заглавие
Правят фотосесия на малчугани и пораснали деца със Синдром на Даун за благотворителна изложба
Описание
Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун даде старт на нов проект наречен "47 УСМИВКИ".
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker