Новини

Bayer и Оксфордският университет ще разработват новаторски гинекологични терапии

Байер ХелтКеър и Оксфордският университет сключиха стратегическо партньорство в проучванията в областта на гинекологични терапии.
Стартират проучванията в областта на гинекологични терапии

Байер ХелтКеър и Оксфордският университет сключиха стратегическо партньорство в проучванията в областта на гинекологични терапии. Широкопрофилното партньорство ще се фокусира върху ендометриозата и маточните фиброми, като целта е да се открият и разработят иновативни лечения за тези заболявания.

„Новото ни партньорство с една от водещите институции в световен мащаб съчетава опита в разработването на лекарства на Байер с експертното познание за заболяванията на Оксфордския университет“, заявява проф. д-р Андреас Буш, член на Изпълнителния комитет на Байер ХелтКеър и ръководител на Глобалния отдел по разработка на лекарствени продукти. „Партньорството ни дава възможност съвместно да разработим иновативни възможности за лечение за жените, които страдат от тези социално значими заболявания“, допълва проф. д-р Буш.
Байер е световен лидер в сферата на хормоналните орални контрацептиви и пионер в грижата за женското здраве. Компанията е фокусирана върху откриването на иновации при контрацептивите и гинекологичните терапии. Дейностите по разработването на нови лекарства на Байер в тази сфера са концетрирани върху разработката на възможностите за лечение на ендометриоза и маточни фиброми – заболявания, за които все още няма достатъчно познания и засягат милиони жени по света. В момента има голяма медицинска нужда от иновативни лечения и за двете заболявания, тъй като понастоящем няма познато лекарствено средство с лечебен ефект и наличните терапии са с определени ограничения.
„Партньорството ще се възползва от уменията на всяка от страните при разработката на иновативни лечения, които ще помогнат на милиони жени по света. То показва и желанието на Оксфорд да работи съвместно с индустрията в разработката на нови лекарствени продукти“, според Андрю Хамилтън, заместник-ректор на Оксфордския университет.
Според условията на партньорството си двете страни ще допринесат с иновативни лекарствени продукти и висококачествени технологични инфраструктури. Освен това, Байер и Оксфордския университет ще споделят отговорностите си – от базовите проучвания до началните клинични изпитвания по отношение и на двете заболявания. Съвместните изследователски проекти ще бъдат провеждани в Оксфордския университет и Центъра за изследвания и разработки на Байер ХелтКеър в Берлин. Първоначалният срок на партньорството е две години с възможност да бъде удължен за пет години. Байер има правото да лицензира ексклузивно както лекарствените таргети, така и потенциалните кандидати за лекарствени продукти, като по този начин компанията става отговорна за всички последващи клинични разработки и комерсиализация. Университетът в Оксфорд ще получи възнагражение, обвързано с постигането на определени цели, и процентно възнаграждение в зависимост от успеха на разработките и одобрението на потенциалните кандидати за лекарствени продукти.

За ендометриозата

Ендометриозата засяга приблизително 176 милиона жени по света или 10% от жените в репродуктивна възраст. Заболяването е причинено от абнормния растеж на тъкан, подобна на тази от вътрешната обвивка на матката (ендометриум), в области, извън маточната кухина, където това причинява растежа на ектопични формирования. Обикновено те се намират в яйчниците и тазовия перитонеум, но могат да засегнат и други органи като пикочния мехур, червата и ректума. Ендометриозата се асоциира с болезнена менструация, хронични болки в областта на таза, болезнен полов акт и вторично безплодие.

За маточните фиброми
Маточните фиброми (лейомиома) са туморни образувания на гладката мускулатура, формиращи се от стената (миометриума) на матката. Туморите са предимно доброкачествени и се срещат обикновено през средния и късния период на репродуктивните години на жената. Въпреки че повечето фиброми са безсимптомни, между 5% и 10% от жените преди менопауза проявяват симптоми като силно менструално кървене и усещане за натиск в областта на пикочния мехур и ректума.

За Оксфордския университет
Отделът по медицински науки към Оксфордския университет е един от най-големите центрове за биомедицински проучвания в Европа с повече от 2800 учени, работещи по различни изследвания, и повече от 2800 студента. Университетът е един от най-добрите места за следване на медицина в света и е дом на най-доброто медицинско училище във Великобритания. Оксфорд е на челно място в медицинските изследвания – от генетичната и молекулярната основа на заболяванията до най-новите развития в неврологичната наука. Университетът има едно от най-големите портфолиа за клинични изпитвания във Великобритания и богат опит в извеждането на открития от лабoраториите към клиниките. Партньорството на университета с местния клон на Националната здравна служба позволява на пациентите да се възползват от силната връзка между медицинските проучвания и предоставянето на лечение.
Мрежата от звена за клинични проучвания в Азия и Африка прави Оксфорд един от лидерите в изследването на наболели световни проблеми в областта на здравеопазването като маларията, туберкулозата, ХИВ/СПИН и грипните заболявания. Оксфорд е също така известен с мащабните си проучвания на ролята на фактори като тютюнопушенето, консумацията на алкохол и начина на хранене върху онкологичните, сърдечно-съдовите и други заболявания

За Bayer HealthCare
Bayer Group е глобална компания с опит в областта на здравеопазването, селското стопанство и високотехнологичните материали. Bayer HealthCare, подразделение на Bayer AG с годишни продажби в размер на 18,9 млрд. евро (2013 г.), е една от водещите световни иновативни компании в сферата на здравеопазването и производството на лекарствени продукти и е базирана в Леверкузен, Германия. Компанията обединява глобалните дейности на подразделенията Ветеринарни продуки, Безрецептурни продукти, Медицински изделия, Лекарствени продукти. Целта на Bayer HealthCare е да открива, разработва, произвежда и продава продукти, които подобряват здравето на хора и животни по целия свят. Bayer HealthCare има глобално 56 000 служители (към 31 декември 2013 г.) и офиси в над 100 държави. Повече информация можете да намерите на www.healthcare.bayer.com.

Общо
Bayer и Оксфордският университет ще разработват новаторски гинекологични терапии
Заглавие
Bayer и Оксфордският университет ще разработват новаторски гинекологични терапии
Описание
Байер ХелтКеър и Оксфордският университет сключиха стратегическо партньорство в проучванията в областта на гинекологични терапии.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker