Новини

Фондацията на Байер отпуска 300 000 евро за стипендии

Джеф Шел” е нова категория в областта на биотехнологиите и земеделското инженерство

Фондацията за наука и образование на "Байер" отпуска стипендии на студенти, който учат в чужбина.
Фондацията за наука и образование на „Байер“ отпуска стипендии на студенти, който учат в чужбина.

И тази година студенти, които възнамеряват да реализират учебни проекти в чужбина, могат да кандидатстват за програмите за стипендии на Фондацията за наука и образование на „Байер“ за 2014 г.: „Ото Байер“, „Карл Дуйсберг“ или „Курт Хансен“. Финансираните области включват биология, биохимия, биотехнологии, инженерство на биопроцесите, химия, химическо инженерство, медицина, фармация, физика, статистика/биометрика и обучение на учители по природни науки.
В програмата на Фондацията от тази година има включена една нова категория. Това са стипендиите „Джеф Шел” в областта на земеделското инженерство и растителните биотехнологии. Те са специално за студенти, търсещи нови технически решения в земеделието, за да спомогнат за осигуряването на питателна храна за нарастващото население на планетата. С откриването на естествения механизъм за трансфер на гени между бактерии и растения, Джеф Шел е бил пионер и основател на зеленото генно инженерство. Откритието му създава нов метод за отглеждане на житни култури.
С тези стипендии „Джеф Шел” още повече се отваря възможността Фондацията на Байер да работи с младите хора и със следващото поколение учени, както и да засили интереса към основните предизвикателства пред обществото ни като например тези в земеделието.
Освен в академичната сфера, стипендиите „Херман Щренгер” също подкрепят млади хора в неакадемични програми за обучение, които се опитват да натрупат първоначален трудов стаж в чужбина. Документи могат да подават студенти, които се обучават в сферата на търговията, промишлеността, науката и медицината, както и млади професионалисти в тези области, които са завършили обучението си през последните две години. С тази програма Фондацията за наука и образование на Байер иска да осигури целево финансиране за млади хора в неакадемичната сфера, като им позволи да придобият професионален опит в чужбина.
Фондацията осигурява 300 000 евро финансиране. Спонсорират се студенти от Германия, които планират да прекарат периода си на обучение в чужбина, както и студенти от чужди държави, които искат да осъществят част от обучението си в Германия. Крайният срок за кандидатстване за петте предлагани стипендии е 15 юли 2014 г. Допълнителна информация за Програмата за стипендии на Байер и Формулярите за кандидатстване могат да бъдат намерени онлайн на адрес: www.bayer-foundations.com. Независим научен комитет ще присъди стипендиите в началото на септември 2014 г.
Фондацията за наука и образование на Байер стартира осмата си по ред програма за финансиране, която предлага целева подкрепа за научен обмен и международен трудов стаж за млади хора. Програмата за стипендии следва традицията на първите стипендии на Байер, чието начало е било поставено от Карл Дуйсберг през 1923 г. Тя е насочена към креативни, силно мотивирани и социално отговорни млади хора с над средните оценки от образованието. Първите седем кръга на финансиране вече са осигурили приблизително 1.2 милиона евро за над 250 стипендианти.

Общо
Фондацията на Байер отпуска 300 000 евро за стипендии
Заглавие
Фондацията на Байер отпуска 300 000 евро за стипендии
Описание
„Джеф Шел” е нова категория в областта на биотехнологиите и земеделското инженерство.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker