Новини

Между 75% и 90% от посещенията при лекарите се дължат на стрес

Председателят на БАРЕП – Ирена Рельовска-Бартън представи научни факти от Втората световна конференция по Пренареждане на Матрицата

Между 75% и 90% от посещенията при лекарите се дължат на стрес.
Между 75% и 90% от посещенията при лекарите се дължат на стрес.

Председателят на Българска асоциация за развитие на енергийната психология (БАРЕП) – Ирена Рельовска-Бартън представи българска аудитория най-новите научни данни и новостите в областта на енергийната психология, изложени на Втората световна конференция по Пренареждане на Матрицата в Бирмингам, Великобритания. Тя обясни пред гостите на събитието последни научни факти в областта, обсъждани на срещата от учени, експерти, преподаватели и почитатели на иновативния метод, признат в цял свят. На Конференцията страната ни бе представена от Асоциацията в лицето на Ирена Рельовска-Бартън.
Г-жа Бартън цитира факти, изложени от водещите лектори на Конференцията, сред които д-р Брус Липтън, световно-известен учен-изследовател на стволовите клетки и автор на бестселъра „Биология на убежденията“, лауреат на наградата за мир Гоа 2009. Още през 60-те години д-р Липтън започва да клонира клетки и открива, че не ДНК, а сигналът от външната среда контролира поведението на материята.
Според него „Нашето подсъзнание е истинският творец на реалността ни, защото ние осъзнаваме едва 5% нашата когнитивна дейност, като останалите 95% от нашите решения, действия, емоции и поведение се извършват несъзнателно под въздействието на заучени програми на поведение“.
Ирена Рельовска-Бартън допълва, че ние създаваме нашата собствена биология посредством нашия мозък. Той генерира „хранителните вещества“ от хормони за нашите клетки в зависимост от интерпретацията на сигнала от околната среда (любов или страх) и това оказва пряко влияние на здравето ни. Тя дава за пример проблемът с високо кръвно налягане, чието медикаментозно лечение дава нежелани странични ефекти включително намалено либидо, но който ефективно може да се третира с методи от енергийната психология за намаляване на стреса.
Председателят на БАРЕП представи видео материали от събитието и основни акценти от лекциите на водещите – ТЕС Мастър Карл Досън, създател на метода Пренареждане на Матрицата; д-р Дейвид Хамилтън, учен-фармацевт, автор на 6 книги на Хей Хаус и експерт в плацебо-ефекта, четири от неговите книги са преведени на български език; д-р Робърт Холдън, чиято новаторска работа е представена многократно по ВВС, Опра Уинфри и Фестивалите на ХейХаус, и др.
Ирена Рельовска-Бартън (www.eft4success.eu) е преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата към Академията по ТЕС и Пренареждане на Матрицата (Великобритания), член е на Международната асоциация за развитие на меридианните техники ААМЕТ International и АМТ (Асоциация за Меридианни Терапии). Тя е единствената българка от около 300 души в света с академичния сертификат по ТЕС от създателя на метода Гари Крейг. Основател и Управител на Българска асоциация за развитие на енергийната психология (БАРЕП), от 2010 г. активно популяризира методите на енергийната психология чрез медиите и провеждане на демонстрации и обучения.

Общо
Между 75% и 90% от посещенията при лекарите се дължат на стрес
Заглавие
Между 75% и 90% от посещенията при лекарите се дължат на стрес
Описание
Председателят на БАРЕП – Ирена Рельовска-Бартън представи научни факти от Втората световна конференция по Пренареждане на Матрицата.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker