Новини

Безплатни логопедични диагностики

Все повече деца срещат трудности в говора от неправилно звукопроизнасяне

Все повече деца срещат трудности в говора от неправилно звукопроизнасяне.
За поредна година Логопедични центрове „Медика“ стартират едноседмична юнска кампания за безплатни диагностики.

За поредна година Логопедични центрове „Медика“ стартират едноседмична юнска кампания за безплатни диагностики. От 17-ти до 21-ви юни специалисти – логопеди ще преглеждат деца и юноши до 16-годишна възраст.
Все повече деца срещат трудности в говора от неправилно звукопроизнасяне. Изпитват затруднения и в разбирането, четенето и ученето на нови неща. Понякога проблемът може да се установи в ранна детска възраст, а понякога в началните класове.
Късното проговаряне води до проблеми в началната училищна готовност, което от своя страна води до промяна на начина на общуване, на емоционално развитие, на психическата устойчивост на детето. В предучилищната възраст децата опознават света и започват да се формират като личности, изграждат мисленето и маниерът си на общуване. Умението им точно и правилно да употребяват думите не се отнася само до механичното и фонетично овладяване, а до възможността да осмислят съдържанието на всяка една дума.
По време на диагностиките логопедите ще извършат и проверка на овладяването на техниките на четене и писане от децата в училищна възраст. Ще обследват говорно–възрастовото съзряване, ще оценят натрупания активен и пасивен речник на децата.
Може да се възползвате от инициативата на Логопедични центрове „Медика“ безплатно, след предварително записване на тел. 0887 676 752. Диагностиките ще се проведат в кабинет 314 в Стоматологичната поликлиника.

Общо
Безплатни логопедични диагностики
Заглавие
Безплатни логопедични диагностики
Описание
Все повече деца срещат трудности в говора от неправилно звукопроизнасяне.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker