Новини

Безплатни прегледи за рак на гърдата в КОЦ-Русе

Общо 150 жени в Русе ще бъдат прегледани до края на инициативата

„От любов към живота – Avon срещу рака на гърдата“.
Вече започна записването за безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата по съвместната програма „Бъди до мен“ на Фондация „Еднa от 8“ и „Avon“ в Комплексен онкологичен център – Русе.

Вече започна записването за безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата по съвместната програма „Бъди до мен“ на Фондация „Еднa от 8“ и „Avon“ в Комплексен онкологичен център – Русе.

Прегледите са предназначени за жени между 20 и 60-годишна възраст, които не са диагностицирани с онкологично заболяване. Желаещите да се прегледат попълват анкета, чиято информация е необходима за статистика в края на кампанията.
Общо 150 жени в Русе ще бъдат прегледани до края на инициативата. Безплатните прегледи са в рамките на месец и са част от втората вълна от прегледи по програмата „Бъди до мен“ и се реализират благодарение на дарението от 100 000 лева от кампанията „От любов към живота – Avon срещу рака на гърдата“ . За да си запишете час, се обадете на тел.: 082/819 922
Припомняме, че Нана Гладуиш гостува в дунавския град в началото на февруари, а инициативата беше на управителя на Комплексен онкологичен център д-р Камен Кожухаров, а поводът – Световният ден за борба с рака, който се отбелязва на 4 февруари.


Фондация „Една от 8“
Фондацията, която Нана създава, за да помага на жени с диагноза рак, отваря врати на 13 декември 2013 г. В „Една от 8“ се предлагат индивидуални психологически консултации, практически, информационни и правни консултации, беседи на различни теми, срещи с лекари, групи за взаимопомощ, арттерапии, занимания по йога, йогалатес.. Има дори консултации с професионален гримьор. Той учи жените как да се гримират, защото след химиотерапия те нямат вежди, мигли, освен че им пада косата. Известната водеща сподели, че нуждаещите се могат да се свържат с организацията,за получат перуки, тюрбан за глава, протези, сутиени, специализирани за жени с рак на гърдата и други необходими аксесоари. Нана най-добре знае колко е важно онкоболните жени да имат възможност да се чувстват красиви, а всеизвестно е, че много българки нямат възможност да си купят необходимите аткрибути. Тюрбаните например струват около 45 лева, а фондацията ги раздава безплатно. „Една от 8“ се издържа от дарения и от собствени средства.
Благодарение на последователните усилия на АVON информираността по темата и достъпната профилактика и диагностика на рака на гърдата непрестанно нарастват.
За 11 години в рамките на кампанията „От любов към живота” освен дарените 1 300 000 лв. са осъществени над 23 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна. С дарените от AVON средства е закупена апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната. Усилията на кампанията са насочени изцяло в посока профилактика на българката, защото ракът на гърдата е 100 % лечим, ако бъде открит навреме. Броят на заболелите у нас е над 46 000, а всяка година регистърът бива допълнен с 3 800 нови случая. Близо една пета (18%) от всички починали от рак жени у нас са от рак на гърдата – цифра, която не може да бъде пренебрегната, защото, открит навреме, ракът на гърдата е напълно лечим.

Общо
Безплатни прегледи за рак на гърдата в КОЦ-Русе
Заглавие
Безплатни прегледи за рак на гърдата в КОЦ-Русе
Описание
Общо 150 жени в Русе ще бъдат прегледани до края на инициативата.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker