Начало - Новини - Благотворителен фестивал „Рак сайкъл“ се проведе в Русе

Благотворителен фестивал „Рак сайкъл“ се проведе в Русе

Дори и дъждът не попречи на прождането на благотворителния фестивал

Дори и дъждът не попречи на прождането на благотворителния фестивал

Ротари клубовете в града – Русе, Русе Дунав, Ротаракт и Интеракт, съвместно с НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ и със съдействието на Община Русе проведоха за 7-ми път благотворителен фестивал „Рак сайкъл“.

Въпреки проливните дъждове участниците във фестивала не се отказаха и дадоха всичко от себе си, за да подкрепят каузата, зад която стояха организаторите – „Талант без граници“ – за ремонт и закупуване на музикални инструменти за Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе. Събитието откри Мира Пуйкова със страхотното си изпълнение на „Ривър дийп, маунтин хай“ на „Диип Пърпъл“.
И през двата дни на фестивала имаше ателиета с работилнички за децата. В тях малки и големи твориха чудеса от различни природни и рециклируеми материали и научаваха как да събират разделно отпадъци, как да проявяват по-отговорно отношение към околната среда и към природата, как чрез малки усилия от всички нас – хората и последващото рециклиране на ненужни хартия, пластмаса, метал и стъкло, можем не само да спестим средства, енергия и суровини, но и да направим прекрасни неща. Всяко от децата, които се включиха в еко – ателиетата, получи здравословни и вкусни награди. Много хора се включиха в ателието по поезия, където откриха нова страна от себе си и написаха наистина чудесни произведения, някои от които бяха прочетени пред публиката. Наградите бяха осигурени от сладкарница „Неделя“ и от „Пекарната“ срещу Община Русе. Една от творбите беше изключителна и беше дело на всички доброволци, включили се да помогнат за провеждането на „Рак сайкъл 2017“.
За чистите природни продукти от мед и арония, за значението на пчелите за равновесието в еко системите, за силата на бижутата и амулетите от естествени камъни пък ни разказаха и показаха поканените био производители и създатели на бижута.

През цялото време на фестивала талантливи деца от Русе забавляваха гостите и жителите на града. Ученици от музикалното училище демонстрираха дарбите си не само с изпълнения на китара и цигулка, но и с актьорско майсторство и великолепно изпяти поп, хип-хоп, джаз и народни песни. Възпитаниците на Вили Икономов показаха класа не само в изпълненията си, но и в оспорваните състезания, които се проведоха под проливният дъжд, грабвайки наградата от победата.
Малката Ина Григорова и Габриела Иванова също не се уплашиха от дъжда и забавляваха публиката с уникалните си гласове. Габи, заедно с Петя и Серго от класа по актьорско майсторство направиха импровизации в дует и трио на популярни песни, които бяха посрещнати с бурните аплодисменти на всички присъстващи.
Изключителна атракция и много забавление по време на фестивал „Раксайкъл 2017“ бяха и демонстрациите и откритите уроци по канго джъмп, стрийт денс, модерен балет, карате и др.
Организаторите изказват искрената си благодарност на всички, които се включиха във фестивала и подкрепиха талантите на Русе.
Инициативата е част от проектите по случай честването на 80 години Ротари в Русе.

Благотворителен фестивал "Рак сайкъл" се проведе в Русе
Ротари клубовете в града – Русе, Русе Дунав, Ротаракт и Интеракт, съвместно с НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ и със съдействието на Община Русе проведоха за 7-ми път благотворителен фестивал „Рак сайкъл“.
Здраве да е

Коментари

Преминете на горе