Начало - Новини - Близо 2000 лева за деца и семейства в риск събрани от продажба на мартеници

Близо 2000 лева за деца и семейства в риск събрани от продажба на мартеници

Събраните средства от продажба на мартеници в размер на 1888 лева  ще бъдат използвани за подкрепа на децата и семействата от Русе, обгрижвани  по девет вида социални услуги

Събраните средства от продажба на мартеници в размер на 1888 лева ще бъдат използвани за подкрепа на децата и семействата от Русе, обгрижвани по девет вида социални услуги

Благотворителният  мартенски базар в МОЛ Русе на сдружение „Еквилибриум“ приключи успешно, съобщават неговите организатори от неправителствената организация и Социалния комплекс. Събраните средства от продажба на мартеници в размер на 1888 лева  ще бъдат използвани за подкрепа на децата и семействата от Русе, обгрижвани  по девет вида социални услуги.

Набраните средства ще отидат за специализирани лекарства за бебета с увреждания, които се нуждаят от постоянно наблюдение и лечение, както и за много други дейности.

Ще бъдат заделени средства и за летните лагери на децата от Центъра за работа с деца на улицата, за младежите с увреждания от  центровете от семеен тип „Надежда“ и „Любов“, както и за децата от Розовата къща, както наричат Центъра за настаняване от семеен тип. Част от набраните средства ще се заделят  за подпомагане на бедни семейства, които отглеждат децата си вкъщи, а не са ги оставили в институции. Тези родители  ще получат лекарства, памперси и консумативи от първа необходимост.  Организаторите на благотворителния базар под наслов „Мартенички с мисия“, се надяват да подкрепят финансово и дейностите  с всички деца, потребители на услуги в Центъра за обществена подкрепа.

Традиционният базар на сдружение „Еквилибриум“ бе подкрепен отново от Община Русе, която закупи голям брой мартенички за своите служители. В хуманната акция се включиха и дарители, пожелали анонимност.

От „Еквилибриум“ отчитат като успешна и кампанията  в град Бяла по обгрижване на деца и семейства в рамките на различни социални услуги. Предоставяните услуги се реализират благодарение на Община Бяла, служителите на МБАЛ „Юлия Вревская“, както и на подкрепата от страна на граждани на Бяла.

Близо 2000 лева за деца и семейства в риск събрани от продажба на мартеници
Събраните средства от продажба на мартеници в размер на 1888 лева ще бъдат използвани за подкрепа на децата и семействата от Русе, обгрижвани по девет вида социални услуги
Здраве да е

Коментари

Преминете на горе