Начало - Новини - Сини кръгове срещу заболяването диабет

Сини кръгове срещу заболяването диабет

Националната инициатива „Диабет – утре може да си ти” стартира на 14 ноември

Националната инициатива „Диабет – утре може да си ти” ще се проведе на 14 ноември

Националната инициатива Диабет – утре може да си ти, ще се проведе на 14 ноември

Лайънс Клуб Русе Сексагинта Приста, Лайънс Клуб Русе и Лайънс Клуб Русе Север ще отбележат заедно Световния ден за борба с диабет в град Русе, като координатори на Националната инициатива „Диабет – утре може да си ти”, организирано от Националното сдружение „Диабет и преддиабет”, сдружение „За инсулиновите помпи” и „Асоциация диабет тип 2”.
На 14 ноември, петък от 11:00 ч. на площада между Съдебната палата и Часовника са поканени всички съпричастни с инициативата за превенция и борба с диабета, облечени в сини тениски. Те ще се включат във формиране на „син кръг“ – символ на борбата с диабета. „Публиката” ще може да се присъедини към акцията за съпричастност с диабетиците и техните семейства. Събитието ще бъде в рамките на един час. Русе ще стане част от националната инициатива, която ще се проведе и в София, Шумен, Враца, Велико Търново, Пазарджик, Ямбол, Благоевград, Асеновград, Бургас, Перник, Варна, Кюстендил, Пловдив, Ловеч, Добрич, Казанлък, Хасково, както и в различни държави по света.

Сини кръгове срещу заболяването диабет
Лайънс Клуб Русе Сексагинта Приста, Лайънс Клуб Русе и Лайънс Клуб Русе Север ще отбележат заедно Световния ден за борба с диабет в град Русе

Коментари

Преминете на горе