Новини

БЧК нахрани бездомните в навечерието на 2014-а

По традиция предновогодишният благотворителен обед завърши с баница
По традиция предновогодишният благотворителен обед завърши с баница

40 бездомни и скитащи хора получиха топла храна в последния ден на 2013-а година.

Хуманната акция бе организирана от БЧК в Центъра за подкрепа, консултации и социално включване към Областния съвет на червенокръстката организация в Русе.

По традиция предновогодишният благотворителен обед завърши с баница, от която хапнаха бездомните хора и екипът на центъра за подкрепа, консултации и социално включване.

В същото време 64 деца от бедни семейства в селата Сваленик и Хотанца получават безплатен топъл обядот края на миналата година. Проектът за здравословно хранене, приведен в съответствие с разпоредбите на едноименната наредба на здравното министерство, се реализира от Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК.

Хуманната акция бе организирана от БЧК
Хуманната акция бе организирана от БЧК

В продължение на четири месеца 64-те социалнослаби деца, ученици в основните училища „Св. Климент Охридски”/Иваново/  и „Васил Априлов”/Русе/, ще бъдат хранени с топла супа, основно ядене и десерт. Подкрепата към бедните семейства е затова, че децата им редовно посещават учебните занятия, уточниха от Областния съвет на БЧК. Червенокръстката организация работи по проекта „Предоставяне на топъл обяд за социалнослаби деца” съвместно с общинските и училищни ръководства.  Общата му стойност е 11864 лева, като половината от сумата е предоставена от партньорски организации на БЧК.

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker