Новини

Британски психотерапевт с обучителен семинар в Стара Загора и Благоевград

Антеа Милър е последовател на индивидуалната психология с принос в преодоляването на травми

Темата на семинара е „Качественото провеждане на супервизията, особено при работа с деца.
Международен обучителен семинар „Иновации в образованието“ ще се проведе в рамките на Седмицата на индивидуалната психология от 3 до 5 ноември 2017 г. в Стара Загора и на 6 ноември 2017 г. в Благоевград.

Международен семинар „Иновации в образованието“ ще се проведе в рамките на Седмицата на индивидуалната психология от 3 до 5 ноември 2017 г. в Стара Загора и на 6 ноември 2017 г. в Благоевград. Събитието се организира Българско общество по индивидуална психология в партньорство с Тракийския университет и Академията за ранно детско развитие „Бобче Топче“.

Основен лектор на обучителния семинар е Антеа Милър (Anthea Millar), член на Британската асоциация за консултиране и психотерапия, вписана в Британския регистър на независимите консултанти и терапевти, дипломант на Британския институт за индивидуална психология.
Темата на семинара е „Качественото провеждане на супервизията, особено при работа с деца. Вторичната травма между клиент и терапевт“. Като последовател на индивидуалната психология, чиито създател е виенският лекар Алфред Адлер, Антеа Милър споделя разбирането за човека като единно и самосъгласувано цяло. Това означава, че нито една проява не може да се разглежда изолилирано, а само в съотношение на мислите, чувствата, действията на личността. Адлер смята, че човек се стреми към съвършенство и затова се опитва да реализира своите значими цели и когато той ги достигне, повишава своята самооценка. Като признава, че върху личността влияят наследствеността и средата, той счита, че човек притежава творческа сила, която въздейства върху възприятията, паметта, въображението и мечтите. В Адлеровата психология всяко човешко същество се интерпретира още в социален контекст. Тя смята, че поведението на човека зависи от мнението на хората в обкръжението му. Базирайки се на тези принципи, индивидуалната психология разработва детайлна схема за изучаване на детето, която е насочена към изясянване на особеностите на развитие на чувството за непълноценност, способността на компенсации, пътищата за формиране на социален интерес.
По време на семинарните занятия Милър ще говори за умората на състраданието, косвеното травмиране, вторичния травматичен стрес и психологическия срив, рисковете на емпатията и възможностите за самопомощ при преподавателите и подпомагащите професии.Тези въпроси са изключително актуални, тъй като в днешно време хората с тези професии често се срещат със случаи на травма и тежък стрес. Окуражаващото общуване е друга основна тема. То набляга на силните страни на индивида, като същевременно предоставя и подходяща градивна критика. Тази ефикасна комбинация ни помага да се изправим лице в лице със страховете си и да придобием смелост да приемем своето несъвършенство. Изяснявайки теорията, Милър ще я допълни с практически и експериментални сесии, в които публиката ще стане активен участник.
Антея Милър има 33-годишен опит като психотерапевт и супервайзър с Националната здравна служба на Великобритания, с програми за подпомагане на работещите и с множество социални, образователни и благотворителни организации. Преди 30 години тя основава четиригодишна програма за обучение по Адлерианско консултиране в Кеймбридж и понастоящем изпълнява ролята на старши консултант към тази програма. Друг ключов аспект от нейната работа е подпомагането на различни обучителни програми в Обединеното кралство, както в цяла Европа и Северна Америка.
Тя е съосновател и директор на Кеймбриджския институт за обучение по супервизия (Cambridge Supervision Training) и висококачественото обучение в методите на супервизията е една от важните теми в нейната професионална кариера. Подобряването на разбирането за ефективните подходи към работата с травмите чрез продължително специализирано обучение е важен въпрос за Антея Милър от много години насам. Тя започва своя професионален път през 1973 г. като логопед, специализиращ в неврологичните травми, което определя нейния дългосрочен интерес към проблемите на психологическата и физическата травма.

Общо
Британски психотерапевт с обучителен семинар в Стара Загора и Благоевград
Заглавие
Британски психотерапевт с обучителен семинар в Стара Загора и Благоевград
Описание
Антеа Милър е последовател на индивидуалната психология с принос в преодоляването на травми.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker