Деца и родителиНовини

Буквоплет 2017 насърчава второкласници да показват знания по български език

Буквоплет 2017
Буквоплет 2017

През месец февруари бяха проведени училищните кръгове в 12 от 15-те училища от Русе, които ще участват в Буквоплет 2017.

Състезанието, в което второкласници показват знанията си по български език, е създадено и организирано от „Лайънс клуб Русе Север“, с подкрепата на Инспектората по образование в Русе. Градският кръг, в който ще се излъчи най-добрият „Буквоплет“, ще се състои на 19 март, неделя, от 10 часа в Канев център.

Състезателите вече са 24 и представят училищата:
СУЕЕ „Свети Константин-Кирил Философ“; ОУ „Олимпи Панов“; ОУ „Иван Вазов“; СУПНЕ „Фридрих Шилер“; СУ „Христо Ботев“; ОУ „Никола Обретенов“; ОУ „Алеко Константинов“; ОУ „Тома Кърджиев“; ОУ “ Братя Миладинови“; ОУ “ Васил Априлов“; ОУ „Ангел Кънчев“. За първи път се включват ученици от ОУ „Отец Паисий“- гр. Мартен. Организаторите очакват до провеждането на градския кръг на „Буквоплет“, да бъдат избрани и останалите 6 участника.
За определяне на представителите, всяко училище имаше възможност да избере дали да работи по правилата за градския кръг или да посочи изявени деца второкласници. Работата по първия вариант, макар и изискваща повече организация, позволи кандидатите да изпитат тръпката от състезанието, да покажат знания пред учители, съученици и родители и така да се подготвят за срещата с представителите на другите училища.
Организаторите изказват благодарност на Инспектората по образование, РУ „Ангел Кънчев” и Канев център за подкрепата в организирането на Градското състезание „Буквоплет 2017” и канят родители и ученици да станат част от празника на грамотността.

Буквоплет 2017 насърчава второкласници да показват знания по български език
През месец февруари бяха проведени училищните кръгове в 12 от 15-те училища от Русе, които ще участват в Буквоплет 2017.
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker