Начало - Новини - България на 36-то място по пълноценност на храненето

България на 36-то място по пълноценност на храненето

Класация на ОКСФАМ поставя България на 36-то място по качество на храната

България на 36-то място по пълноценност на храненето.

България на 36-то място по пълноценност на храненето.

Класация на международната организация ОКСФАМ поставя България на 36-то място, от общо 125, по пълноценност на храненето. Анализът е публикуван в бг медии и според него най-качествена храна ядат в Холандия, след която се подреждат Франция и Швеция. САЩ, където на почит са бургерите и пържените картофи, са на 21-во място по качествени храни.Но въпреки че храната в щатите е качествена, здравето на американците не е добро, факт, който ги поставя на 120-то място по критерия „здраве“. На опашката са Етиопия, Монголия и Чад.
При класирането на ОКСФАМ са взети следните критерии: има ли достатъчно храна в страната и хората могат ли да си я позволят, какво е качеството на продуктите и какво е здравословното състояние на населението в зависимост от факторите диабет и затлъстяване.
За разлика от американците, българите остават на същото 36-то място и по здравословно състояние, показва класацията на международната организация. Непосредствено пък преди България се нареждат страни като Чехия, Украйна, Словения и Малта.Успоредно с класацията, последни данни на международната организация ОКСАМ сочат още, че над 840 млн. човека ежедневно гладуват, въпреки че на планетата има достатъчно количества храна.
По материали от Интернет

Преминете на горе