Новини

България на 36-то място по пълноценност на храненето

Класация на ОКСФАМ поставя България на 36-то място по качество на храната

България на 36-то място по пълноценност на храненето.
България на 36-то място по пълноценност на храненето.

Класация на международната организация ОКСФАМ поставя България на 36-то място, от общо 125, по пълноценност на храненето. Анализът е публикуван в бг медии и според него най-качествена храна ядат в Холандия, след която се подреждат Франция и Швеция. САЩ, където на почит са бургерите и пържените картофи, са на 21-во място по качествени храни.Но въпреки че храната в щатите е качествена, здравето на американците не е добро, факт, който ги поставя на 120-то място по критерия „здраве“. На опашката са Етиопия, Монголия и Чад.
При класирането на ОКСФАМ са взети следните критерии: има ли достатъчно храна в страната и хората могат ли да си я позволят, какво е качеството на продуктите и какво е здравословното състояние на населението в зависимост от факторите диабет и затлъстяване.
За разлика от американците, българите остават на същото 36-то място и по здравословно състояние, показва класацията на международната организация. Непосредствено пък преди България се нареждат страни като Чехия, Украйна, Словения и Малта.Успоредно с класацията, последни данни на международната организация ОКСАМ сочат още, че над 840 млн. човека ежедневно гладуват, въпреки че на планетата има достатъчно количества храна.
По материали от Интернет

Етикети

Подобни публикации

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker