Начало - Новини - Българска компания с две отличия на европейско изложение за биохрани

Българска компания с две отличия на европейско изложение за биохрани

Nordic organic food fair е най-голямото изложение в Скандинавия, което тази година е привлякло над 4900 търговски фирми

биохрани - Nordic organic food fair.

Българска компания, производител на сурови биохрани, е отличена с две награди на европейското изложение Nordic organic food fair.

Българска компания, производител на сурови биохрани , е отличена с две награди на европейското изложение Nordic organic food fair.

На форума, който се е провел в Малмьо, Швеция, българските продукти успяха да преборят с конкуренцията на 375 производители от Швеция, Норвегия, Дания, Финландия, Исландия и други страни.

Барчетата, с които компанията стартира дейността си, са спечелили приза за Best New Organic Food Product. Най-добрите в категорията Best New Organic Special Diet Food (vegetarian, vegan, free-from) пък са крекерите на бранда, направени от пресни био зеленчуци, сушени на 42 градуса, за да се запазят всички витамини и минерали в тях.
Nordic organic food fair е най-голямото изложение в Скандинавия, което тази година е привлякло над 4900 търговски фирми, производители и преработватели от цяла Европа.

“Скандинавските страни са на първо място като процент от населението по консумация на биохрани. Отличията за България точно там поставят страната ни на европейската карта на производителите на здравословните продукти”, коментират от родната компания. Тя съществува едва от една година, но не спира да покорява нашия и чуждите пазари. “Това обаче не е успех само за сдружението, но и за всички български производители на органични продукти, защото се отварят врати за навлизане на разрастващия се европейски пазар”, споделя Пламен Медаров – главен изпълнителен директор на фирмата.


През двата дни на събитието са присъствали над 6 000 души, които са имали възможността да оценят качествата на всички продукти. Именно с гласуването на посетителите родните продукти са избрани за победители в двете категории. Това, което е впечатлило гостите на събитието е, че българската фирма е първата в Европа, която използва австралийската система за здравословно хранене, благодарение на която се потвърждава, че продуктите са сред най-екологичните в света.

По време на изложението представителите на фирмата дори подписват ексклузивен договор с една от големите дистрибуторски фирми в Швеция, а сега им предстои да започнат съвместна работа с компании от Дания, Финландия и Норвегия.

Освен търговските сделки на Nordic organic food fair, компанията е успяла да договори и обмен на опит с шведска дистрибуторска компания за суровини. “Бяхме поканени и от водещите марки в индустрията за създаването на световна асоциация на суровоядството, което е ясна заявка за оценката на европейския бизнес за високото качество на нашите продукти”, споделя Медаров.

Продуктите на компанията са финалисти в категорията Best new special diet product на Natural & Organic Awards Europe 2016. Марката е оценена с 5 ЗВЕЗДИ от системата за качество Health Star Rating, което я нарежда сред най-полезните храни в света.

Българска компания с две отличия на европейско изложение за биохрани
Nordic organic food fair е най-голямото изложение в Скандинавия, което тази година е привлякло над 4900 търговски фирми.
Здраве да е

Коментари

Преминете на горе