Деца и родителиНовини

Българско семейство с 10 деца е открило щастието

„Шапка ви свалям, че не сте тръгнали да просите от никого, а сте горди българи”, обърна се Пламен Стоилов към многодетното семейство

Семейство Тодорови са горди родители на 10 деца
Семейство Тодорови са горди родители на 10 деца

Кметът на Русе Пламен Стоилов обеща да помага на семейство Тодорови, горди родители на 10 деца.

Красимир, Ивелина и тяхната голяма фамилия станаха известни от репортаж на Нова телевизия, в който разказаха, че винаги са искали голямо семейство и мечтата им през последните 14 години, се превръща в реалност.

„Аз имам едно дете и знам колко е трудно да го отгледаш и възпиташ. А вие се справяте с 10 – шапка ви свалям, че не сте тръгнали да просите нищо от никого, а сте горди българи“, обърна се Пламен Стоилов към Красимир и Ивелина. Кметът се ангажира да подпомага занапред родителите и децата с всичко, което е по силите на Общината. На първо време семейството ще подаде молба за изплащане на еднократна социална помощ в размер на 1000 лева, с която да покрие най-належащите си нужди.

Екипът на кмета се ангажира да помага на многодетното семейство
Екипът на кмета се ангажира да помага на многодетното семейство

На срещата в Общината присъстваха още зам.-кметът по икономика и инвестиции Даниела Шилкова, директорът на дирекция „Здравни и социални дейности“ Мариела Личева и директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова. Екипът на кмета пое ангажимент да съдейства на семейството за детски ясли, градини, училища и всички останали социални придобивки, които им се полагат, а досега родителите не са се възползвали. Инициативата, историята на семейството да бъде разказана в национален ефир, е на Борис Атанасов, при когото Красимир Тодоров работи от години.

„Най-малкото дете е на 7 месеца, най-голямото на 14 години. Справяме се сами, без баби и дядовци, с много любов. Моята професия е майка“, разказа по време на срещата Ивелина.

„За мен вие сте уникални. Впечатлен съм от вашата борба, че не се оплаквате от нищо и сте щастливи и с малкото, което имате. Заставаме зад вас и ще ви помагаме“, обърна се кметът към Ивелина и Красимир.

Семейството бе зарадвано и с още една новина – русенска фирма е пожелала да помогне с изхранването на голямата фамилия като им осигури хляб за една година напред и козунаци за празниците.

Общо
Българско семейство с 10 деца е открило щастието
Заглавие
Българско семейство с 10 деца е открило щастието
Описание
Кметът на Русе Пламен Стоилов обеща да помага на семейство Тодорови, горди родители на 10 деца
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker