Новини

„Булстрад Арена“ е третият мост между България и Румъния

Спортното министерство ще подкрепи мениджмънта на русенската зала

Горд от модерното многофункционално спортно съоръжение е и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.
Горд от модерното многофункционално спортно съоръжение е и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Вече е факт най-модерното, функционално и бизнес ориентирано съоръжение за международни, национални и регионални спортни и развлекателни събития в България- „Булстрад Арена“. Тереза Тодорова изпълни химна на България и така успя да изправи на крака пълната зала. Русенският митрополит Наум я освети. А концертът на Лили Иванова бе напълно достоен за мащабната и красива зала. Нейният глас и артистизъм наистина омагьоса публиката.
Още една новина зарадва русенци вчера- Русе е избран за Европейски град на спорта през 2016 г. Това съобщи кметът Пламен Стоилов по време на церемонията по откриване на залата и прочете официалното писмо от Джан Франческо Лопатели- президентът на Федерацията на европейските столици и градове на спорта. Премиерът Бойко Борисов пък обеща на русенци, че друго дългоочаквано съоръжение е на път да се случи в обозримото бъдеще – 4-летнов път да свърже Русе с магистрала „Хемус“ до 2017 г., а проектирането му да приключи още тази година. Той сподели, че не иска повече да чува тежките новини за загиналите по пътя Русе – Велико Търново.
Горд от модерното многофункционално спортно съоръжение е и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.
„Построяването на тази зала с разгъната площ от 26 253 кв. м. е най-мащабният публично-частен проект у нас и е пример за това, че щом има воля, нещата могат да се случват. Сградата разполага с шест надземни и два подземни етажа, което дава възможност за организиране на различни спортни и културни прояви на световно ниво. Тук могат да се провеждат състезания от най-висок ранг по изискванията на международните спортни федерации, да се поставят театрални постановки, изложби, различни концерти, конференции и пр. България и в частност европейски град като Русе заслужават да имат пазарно ориентирано съоръжение“, категоричен, бе министър Кралев. Той подчерта, че строителството на спортна зала у нас е скъпо удоволствие в нови територии с много бързо променяща се среда в спортния и развлекателния бизнес. И обеща пред русенци, че държавата в лицето на Министерството на младежта и спорта ще подкрепи усилията на мениджърския екип и ще бъде активен партньор при осигуряването на достатъчна заетост на „Булстрад Арена“. Заедно с мениджърския екип ще бъдат промотирани възможностите на залата, за да може да бъде включена в състезания от международния спортен календар.
Залата се явява трети мост между България и Румъния, защото е на стратегическо място, на 50-60 км от румънската столица, а Букурещ не разполага с такава съоръжение. Тази е причината министър Красен Кралев и екипът от инвеститори да презентират модерната „Булстрад Арена“ пред румънския спортен министър Габриела Сабо. Има очаквания в бъдеще да се водят преговори с румънски промоутъри, за да се привлекат бъдещи клиенти от съседна Румъния.
Основният инвеститор на залата Пламен Бобоков в емоциналната си реч възкликна:„Най-накрая Русе получи своята мечта“. Той сподели, че изграденото съоръжение е победа за Русе, за България и победа на духа, на вярата, на постоянството и упорството. Изказа специални благодарности поименно на всички над 20 личности, които са го подкрепили и са застанали зад проекта. Бобоков сподели пред публиката, че има идея в залата да бъде разкрит музей на спорта.
Бизнесменът връчи почетния знак на „Булстрад Арена“ ГРИЙН с автор Надя Розева на министър-председателя Бойко Борисов, главния изпълнителен директор на застрахователна компания БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРАНС ГРУП – Румен Янчев, министрите на младежда и спорта и регионалното развитие и благоустройството Красен Кралев и Лиляна Павлова и министъра на спорта на Румъния Габриела Сабо.
Перлата в короната в откриването беше концертът на Лили Иванова, която успя да взриви публиката със невероятните си хитове.

Общо
„Булстрад Арена“ е третият мост между България и Румъния
Заглавие
„Булстрад Арена“ е третият мост между България и Румъния
Описание
Спортното министерство ще подкрепи мениджмънта на русенската зала.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker