Новини

Кардиохирургът д-р Васил Папанчев отличен в класацията „40 до 40”

Младият доктор живее здравословно – яде салати, не пие и не пуши

д-р Васил Папанчев
д-р Васил Папанчев, сн. вестник „Стандарт“

Д-р Васил Папанчев, кардиохирург с много сериозни заслуги в областта си в страната и чужбина, беше отличен в класацията на Дарик радио „40 до 40” за „Пръв между равни”. Той е един от най-младите доктори на науката в България и развива дейност, с която подпомага бъдещи лекари в образованието им, научното им и професионално развитие.

Д-р Папанчев от болница „Света Екатерина” в столицата се оказва не само интересен лекар, но и човек. Фен е на Мерилин Менсън и на хард рока, става ясно от вестник „Стандарт”. Това вероятно му помага да разпуска, тъй като младият доктор съчетава работата със специализацията си по кардиохирургия. В операционните на „Св. Екатерина“ стъпил още като студент по медицина. „Започнах през 2005 г. като доброволец, исках да натрупам практичен опит, като асистирам на опитните сърдечни хирурзи“, връща се назад 30-годишният доктор. „Харесва ми, че в тази специалност винаги има надежда, туморите в сърдечния мускул са изключение“, споделя младата надежда пред журналистката Румяна Милева от вестник „Стандарт”. Въпреки натоварения си график в болницата намира време и за научна дейност. Неговата докторантура представлява първото по рода си цялостно изследване на вестибуларната система. Участва и в проектите на болницата за мозъчна и миокардна протекция. Той е щастлив, че има възможност да се учи от най-добрите професионалисти в кардиохирургията, сред които проф. Генчо Начев.
Със съпругата си Даниела, която е клиничен психолог, живеят здравословно – похапват салати, не пушат и не пият алкохол. Това лято заедно обиколили България по случай 12-годишнината от сватбата. Именно Даниела повлияла на младия доктор да проумее, че тялото не може да се лекува отделно от душата.
Освен д-р Папанчев в класацията „40 до 40” бяха отличени още 39 личности – креативни, иновативни, успешни, смели, търсещи новото, създаващи, развиващи България. Сред тях е и заместник-кметът по европейско развитие на Община Русе д-р Страхил Карапчански. Избрани са от над 230 номинирани в тазгодишното издание на проекта. Карапчански е отличен като преподавател и като заместник-кмет на Община Русе.
„Общото между всички 40 отличени е, че те променят към добро средата, в която живеят, създават и имат смелостта и потенциала да продължават да го правят”, категорични са организаторите на проекта „40 до 40”.

Общо
Кардиохирургът д-р Васил Папанчев отличен в класацията „40 до 40”
Заглавие
Кардиохирургът д-р Васил Папанчев отличен в класацията „40 до 40”
Описание
Д-р Васил Папанчев, кардиохирург с много сериозни заслуги в областта си в страната и чужбина, беше отличен в класацията на Дарик радио „40 до 40” за „Пръв между равни”
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker