Начало - Новини - Кардио упражненията подобряват паметта

Кардио упражненията подобряват паметта

Учени съветват: 40 минути гимнастика на ден спасява от деменция

Кардио упражненията помагат на паметта.

Кардио упражненията помагат на паметта.

Между здравословната мозъчна дейност и кардио упражненията има пряка връзка, откриха учените. Проучванията им потвърдиха, че притокът на кислород в мозъка при интензивна физическа активност поддържа здрави мозъчните клетки.
Ако искате да имате добра памет, най-добре правете кардио гимнастика поне 150 минути на седмица и поддържайте оптимално тегло, съветват изследователите. Те са убедени, че ако упражненията станат ежедневие в живота ни, ще имаме здраво сърце и услужлива памет. Наблюдения върху хора от 55 до 85 години, които парктикуват кардио гимнастика, доказали, че те не само не страдат от деменция, но и са повишили концентрацията си, а паметта им е станала по- услужлива.
Затова учените съветват: Излезте от зоната на комфорта, а за да не подлагате организма си на стрес, започнете с аеробни упражнения 10-15 минути на ден, карайте колело или велоергометър, правете джогинг, като постепенно увеличавайте времето до 40 минути. След месец и половина активни занимания те уверяват, че паметта ни ще се подобри.

Кардио упражненията подобряват паметта
Ако искате да имате добра памет, най-добре правете кардио гимнастика поне 150 минути на седмица
Здраве да е

Коментари

Преминете на горе