Новини

„Кентавър Русе“ посрещна гости от цялата страна

Открит урок се проведе с деца, бъдещи състезатели от двата русенски клуба „Кентавър Русе“ и „Русе хорс“

Езда
Жителите и гостите от цялата страна имаха възможност да се докоснат до конете по-отблизо и да видят чрез тях една нова възможност за спорт или забавление през свободното им време.

Едно по-различно събитие се проведе в деня преди Великден на Русенския хиподрум. То бе част от проекта: „КОНЕТЕ – един по-добър начин на живот“, който се осъществява по програмата „Русе – Европейски град на спорта 2016“, с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – Град на свободният дух“. Жителите и гостите от цялата страна имаха възможност да се докоснат до конете по-отблизо и да видят чрез тях една нова възможност за спорт или забавление през свободното им време.
Проведе се открит урок по езда, воден от Бойко Найденов – дългогодишен селекционер на националния отбор за мъже и юноши, многократен шампион в дисциплините Конкурипик и Всестранна езда. Той е последният треньор извел до успешна квалификация в Олимпийски игри националния отбор в дисциплината Всестранна езда през 1992 година. Под негово ръководство националният отбор има многократни призови класации в международни турнири от ранг 3* индивидуално и отборно.
Откритият урок се проведе с деца, бъдещи състезатели от двата русенски клуба „Кентавър Русе“ и „Русе хорс“. Той започна с проверка на екипировката на ездачите и амоницията на конете. Зрителите имаха възможност да наблюдават кратък тренировъчен процес с корекции от бившия селекционер, за седеш и водене на коня. Урокът продължи със скокове с нарастваща трудност на конкурипични и кросови препятствия. Младите ездачки получиха почетни розетки, а урокът се проведе под наблюдението на ръководителите на Българска федерация по конен спорт, ръководители и треньори на всички клубове, участващи в съпътстващия турнир по Всестранна езда.
Турнирът се осъществи във всички категории на дисциплината Всестранна езда. Това състезание е решаващ фактор за оформяне на националните отбори на юноши и мъже, за международните състезания през сезон 2016. Трасето бе с нови комбинации и варианти, изискващи от коне и ездачи концентрация и увереност за преодоляване на препятствията. В изпитанията се отличиха вече утвърдени състезатели от клубовете „Елит” от София и „Божур” от Божурище. Прекрасно впечатление направиха и юношеските и детските представители на клубовете „Калоян 92” от Арбанаси и „Кентавър” – Русе.

Общо
„Кентавър Русе“ посрещна гости от цялата страна
Заглавие
„Кентавър Русе“ посрещна гости от цялата страна
Описание
Открит урок се проведе с деца, бъдещи състезатели от двата русенски клуба „Кентавър Русе“ и „Русе хорс“.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker