Начало - Новини - Столетницата баба Станка не яде месо, не пие алкохол и не се кара с никого

Столетницата баба Станка не яде месо, не пие алкохол и не се кара с никого

И да ти викат, ти си мълчи, посъветва възрастната жена кмета Пламен Стоилов

Кметът Пламен Стоилов зарадва баба Станка за 100-годишнината й

Кметът Пламен Стоилов зарадва баба Станка за 100-годишнината й

„Като ти се карат и ти викат насреща, ти замълчи. И те ще млъкнат…”. Този безценен съвет, равностоен на българската поговорка „Мълчанието е злато”, даде на кмета на Русе Пламен Стоилов столетницата баба Станка. Заедно с него, рожденичката уважиха и заместник-кметът по икономика, инвестиции и собственост – Даниела Шилкова, секретарят на Община Русе – Димитър Генков и кметският наместник – Ивелина Гайрева.

Възрастната жена е зодия Овен, също като градоначалника. Тя го посъветва още да се осланя на Библията, която му връчи като подарък днес. Стоилов от своя страна отрупа баба Станка с подаръци. Първо я отличи с грамота за дълголетие и мъдрост и прочете поздравителен  адрес от името на целия кметски екип, а после зарадва старицата и със CD-плейър, на който да слуша любимия си оркестър „Хоро”. Баба Станка прие от кмета и плик със 100 лева, символ на 100-е години, които е доживяла.

Много гости внесоха допълнително настроение в дома на баба Станка

Много гости внесоха допълнително настроение в дома на баба Станка

Възрастната жена е майка на 5 деца, има 10 внуци, 12 правнуци и 2 пра-пра внучета. Тя сподели, че не пропуска новините, почти не е яла месо през живота си, не пие никакъв алкохол и много обича боза. Работила е в ТКЗС-то, а в днешно време се радва на голямо и задружно семейство, което не спира да хвали. „Ако всички деца са като моите, нямаше да има никъде по света кавги. Аз като имам нещо не го крия, обичам да давам!”, каза баба Станка и благодари от сърце на кмета. А накрая дори се пошегува, че ще тръгне за оня свят, едва когато и градоначалникът навърши 100 години.

 Мария Иванова

Коментари

Преминете на горе