Новини

Благотворителен оказион на 1-ви и 2-ри септември

Кампанията е за семейства с нисък социален статус, които ще си изберат дрехи и пособия за детската градина и училището

Проект-Община
Благотворителен оказион за нови или добре съхранени облекла и обувки за деца и родители ще отвори врати на на 1-ви и 2-ри септември.

Благотворителен оказион за нови или добре съхранени облекла и обувки за деца и родители ще отвори врати на на 1-ви и 2-ри септември. Кампанията е за семейства с нисък социален статус, които ще си изберат дрехи и пособия за детската градина и училището под формата на дарение. Оказионът ще е на ул. „Тодор Икономов“ във Филиал „СВЕТИЛНИК“.
Инициативата е част от проекта на Община Русе „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие“. Тя е и бенефициент по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020г.“, приоритетна ос „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“.
Новите консултации и интегрирани услуги с образователен, социален и здравен характер са безвъзмездни за деца от 0 до 7 години и техните родители от кварталите „Чародейка“, „Дружба“, „Мальовица“, „Здравец“ и „Тракцията“.
Екипите за ще работят както в образователния здравно-консултативен център във филиал „СВЕТИЛНИК“ и Комплекса за интегрирани социални услуги в ДМСГД, така и мобилно на терен в детските градини „Червената шапчица“, „Звездица“, „Детелина“, „Снежанка“ и „Ралица“ и в домовете на потребителите.
Дни на отворени врати за всяка от дейностите по проекта ще бъдат обявени последователно през следващите 3 месеца и в двете сгради, където ще се предоставят услугите по проекта.
Програмата ще продължи да допринася за успешното реализиране на Националната стратегия за намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване, както и за създаването на мрежа от интегрирани услуги за ранно детско развитие в общността, чиито резултати да послужат за разработване на цялостна Стратегия за ранно детско развитие в България.

Общо
Благотворителен оказион на 1-ви и 2-ри септември
Заглавие
Благотворителен оказион на 1-ви и 2-ри септември
Описание
Кампанията е за семейства с нисък социален статус, които ще си изберат дрехи и пособия за детската градина и училището.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker