Новини

Благотворителен концерт събира в София Род Стюарт, Мик Джагър и Джони Деп

Мик Джагър е един от участниците в престоящия благотворителен конерт
Мик Джагър е един от участниците в престоящия благотворителен концерт

Музикални и филмови звезди от цял свят ще вземат участие в 10-часов благотворителен концерт.

Събитието ще се проведе на 1 октомври на Националния стадион „Васил Левски” в София. Концертът е в подкрепа на децата, жертва на войни и агресия и ще бъде излъчван в над 50 държави на петте континента. Инициатор и основен организатор на форума е Фондация „Мир за теб, мир за мен“, обединяваща хора на изкуството, науката и спорта от България, Великобритания, Русия, САЩ, Китай, Белгия, Ливан и Франция, съобщава Offnews.bg.
Първите обявени участници са Мик Джагър, Род Стюарт, Антонио Бандерас, Джони Деп, Бруно Марс, Джъстин Тимбърлейк, Филип Киркоров, Сергей Лазарев, Eagles, Smiley, Слаш, World Soul Fusion, Back band, Magic System. Предстои анонсирането на още участници.
Live Aid е исторически благотворителен концерт, който се провежда на 13 юли 1985 г. Събитието е организирано от Боб Гелдоф и Мидж Ур и цели набиране на средства за борба с гладуването в Етиопия. Основните стадиони, на които се провежда концертът, са „Уембли“, Лондон (посетен от 82 000 души) и „Джон Ф. Кенеди“, Филаделфия (посетен от 99 000 души). Концертът е сред най-мащабно отразяваните някога събития. Той е наблюдаван директно от 1,5 милиарда души от повече от 100 страни.

Името на Джони Деп също е спрягано за мегаконцерта
Името на Джони Деп също е спрягано за мегаконцерта

31 години след Live Aid’85 цветът на световното музикално и филмово изкуство се обединява в подкрепа на децата, жертва на войни и агресия.
Събраните средства ще бъдат предоставени на Червения кръст и Червения полумесец, под надзор от страна на ООН, ЮНЕСКО и ВКБООН.
Много от потвърдилите музиканти и артисти ще участват безвъзмездно, а някои ще дарят лични средства за кампанията.
В подкрепа на каузата, в края на м. юли, в звукозаписно студио в Лос Анджелис (САЩ) и в прочутото лондонско студио “Abbey Road“ сборна формация световноизвестни музиканти ще запише песен, посветена на събитието. Автор на песента е награденият с „Грами“ Константин Цеков от легендарната българска група „ФСБ“, а приходите от разпространението на песента също ще бъдат предоставени за целите на кампанията. Очакванията на организаторите е песента да достигне, а защо не и да надмине, популярността на своеобразния химн на Live Aid’85 „We Are the World“.
До 1 октомври предстои да се осъществят още много организационно-логистични и рекламно-информационни дейности. Продължава и кампанията по набиране на средства от дарители и рекламодатели.
Датата, на която ще бъдат пуснати в продажба билетите за концерта, ще бъдe оповестена допълнително.

Източник: Кмета.бг

Общо
Благотворителен концерт събира в София Род Стюарт, Мик Джагър и Джони Деп
Заглавие
Благотворителен концерт събира в София Род Стюарт, Мик Джагър и Джони Деп
Описание
Музикални и филмови звезди от цял свят ще вземат участие в 10-часов благотворителен концерт.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker