Новини

Шоколад помага при кашлица

Шоколад помага при кашлица
Шоколад помага при кашлица

Шоколад ни помага повече при кашлица, отколкото традиционния мед (с лимон, а в някои рецепти и с добавена ракия).

Звучи прекалено хубаво, за да е истина, но го доказва водещ експерт в областта на респираторната медицина.
Професор Алън Морис, ръководител на сърдечно-съдови и дихателни изследвания в Университета в Хъл, е посветил живота си на изследванията на кашлицата. Той твърди, че може да докаже полезното действие на шоколада. Според заключенията му сиропите за кашлица, съдържащи какао, са много по-ефикасни.
Пациенти, приемали шоколадовото лекарство по време на експеримент, имат значително подобрение на симптомите в рамките на два дни. В изследването са взели участие 163 души.
То обаче не е първото по въпроса. Преди това Кралският колеж в Лондон също откри, че теобромина в какаото е в по-ефикасен от кодеина – основна съставка в лекарствата срещу кашлица.
Учените отдават това на полезните качества на какаото.
Черният шоколад е прекрасен източник на антиоксиданти. Доказано е, че сладкото удоволствие съдържа близо четири пъти повече антиоксиданти от сливите, гроздето, ябълките и ягодите! Това се дължи на голямото количество какао. Черният шоколад е богат на т.нар. флавоноиди. Те са най-широко познати заради действието си като антиоксиданти. Докато млечният и белият шоколади имат повече захар, мляко и мазнини без толкова флавоноиди. Най-полезен е шоколадът със 70% какао.
Шоколадът е по-лепкав от стандартните медикаменти срещу кашлица и образува покритие, което предпазва нервните окончания в гърлото, предизвикващи позивите.
Когато почувствате първите симптоми, побързайте да оставете парче шоколад бавно да се разтопи в устата ви, съветват авторите на изследванията.

Общо
Шоколад помага при кашлица
Заглавие
Шоколад помага при кашлица
Описание
Шоколад ни помага повече при кашлица, отколкото традиционния мед (с лимон, а в някои рецепти и с добавена ракия).
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker