НовиниОт природата

Дрехи от мляко – една нова технология, която подхранва кожата

Дрехите се перат без проблем и не се деформират при носене

Дрехи от мляко - нова технология.
Дрехи от мляко – нова технология.

Съвсем случайно вчера попаднах на предаване на „Дойче веле”. Много се изненадах, когато вникнах в материала, който излъчваха в този момент. Ставаше въпрос за многообещаващата дизайнерка Анке Домаске от Хановер, която се надява да направи революция в модната индустрия с дрехи от мляко. Младата жена, която освен това е и микробиолог, обясняваше, че се е вдъхновила да търси материи, които не се химически обработени, защото нейният баща е алергичен към определени материи.
Може би твърдението, че могат да бъдат произвеждани дрехи от мляко, ви звучи малко вероятно, но в днешно време всичко е съвсем възможно, когато човешкият ум и находчивост се обединят. Колекцията показва много стил, елегантност, а създадените платове са изключително деликатни и нежни.
Анке Домаске е използвала интересна технология, която включва извличане на протеини от млякото, които впоследствие се втвърдяват. Моделите, имали възможността да се докоснат до новата „материя“, твърдят, че тя е като коприна. Млечната тъкан съдържа протеини, които подхранват кожата. 

Анке Домаске е използвала интересна технология, която включва извличане на протеини от млякото, които впоследствие се втвърдяват.
Анке Домаске е използвала интересна технология, която включва извличане на протеини от млякото, които впоследствие се втвърдяват.

Дрехите биват изработвани в цех. Там от млечните фибри се “изплитат” протеинови нишки, а създадените материи са издръжливи, меки и нежни на допир. Дизайнерката споделя своя опит с колегите си и твърди, че млякото може успешно да конкурира памука и дори да го замести с времето от производството на дрехи. Любопитно е, също така, че тази нишка може и да се яде.
Според г-ца Домаске дрехите, които тя прави, се перат и не се деформират при носене. Тоалетите в колекцията на дизайнерката QMilch се продават на цена, която започва от 200 долара. „Био дрехите са една нова тенденция, която се заражда в модната индустрия. Ние изпреварваме времето“, смята 28-годишната микробиоложка.
На услугите на Анке Домаске се доверяват известни холивудски величия, една от които е Миша Бартън. Моделите на известната дизайнерка подчертават женствеността на дамите по един деликатен начин.

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker