НовиниХранене и спорт

Клуб на центъра по бойни изкуства „Калагия” в топ 10 на Radio China International

Младите бойци по ушу от клуб „Приятели на Китай” със своите награди
Младите бойци по ушу от клуб „Приятели на Китай” със своите награди

Русенският център по източни бойни изкуства“Калагия“ е в топ 10 на  любимците на Radio China International. Новината за високото отличие бе разпространена чрез председателя на Център „Калагия” Мария Неделчева. От информацията става ясно, че избраникът на китайската медия по-точно е  клуб „Приятели на радио Китай”, който е структура на център „Калагия”. Изборът за десетте най-добри клуба за 2013-а година е е направен сред 4112 подобни организации от цял свят.
На церемонията по обявяването на десетте номинирани клуба в Пекин присъства зам.- председателят на „Калагия” Искра Бонева, на която бе връчена престижната награда. Русенката представи досегашната дейност на клуба и вижданията на екипа за бъдещи изяви.

Искра Бонева в Пекин
Искра Бонева в Пекин

Приятелските връзки на „Калагия“ с Радио Китай са традиционни и дългогодишни, припомни Мария Неделчева. Сътрудничеството включва индивидуални и групови участия във викторини, конкурси, празници, обмяна на мнения, значими съвместни инициативи. Едно от най-мащабните и високопредставителни съвместни събития беше организираният от Радио Китай в Русе през 2011-а Конкурс за китайски  бойни изкуства. Приятелските връзки създават възможности за взаимно опознаване на хора, култури, начин на мислене, а това сближава и най-далечните точки на планетата, убедена е Мария Неделчева.

Валентина Караджова

 

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker