Новини

Победителите в състезанието по програмиране CODE4HASKOVO са ясни

В състезанието се включиха близо 30 ученици, които сформираха 10 отбора и в рамките на два дни разработваха прототипи на програми

Startup Facory - програмиране.
Организираното от Startup Factory състезание по програмиране CODE4HASKOVO премина със значителен интерес и активно участие на младежи от Хасково, Димитровград и Харманли.

Организираното от Startup Factory състезание по програмиране CODE4HASKOVO премина със значителен интерес и активно участие на младежи от Хасково, Димитровград и Харманли. Първото място спечели играта Typing Defence, при която играчите трябва да изпишат правилно определени думи, за да победят противника. Използваните технологии са C# и Unity 3D.
„Всички знаем колко е важно владеенето на чужди езици. Може би най-полезният от тях в близко бъдеще ще бъде езикът на програмирането. За пореден път се убедих в неограничените възможности на тези, които го владеят по време на CODE4HASKOVO“, заяви евродепутатът Ева Паунова, която присъства на финала на 24 юни 2016 г. по време на представянето на разработените от учениците софтуерни продукти.
В състезанието се включиха близо 30 ученици, които сформираха 10 отбора и в рамките на два дни разработваха прототипи на програми, състезавайки се за атрактивни награди, осигурени от спонсорите и партньорите на CODE4HASKOVO. Почти всички проекти бяха в областите забавление и образование.
Втора награда взе играта YES! (Your Education System). Тава е образователна игра, която позволява научаването на интересни факти по забавен и интерактивен начин. Трета награда спечели проекта Fly’s Laundry – логическа игра за създаване на алгоритъм за работа с пералня. Използваните технологии са основно JavaScript. Играта има образователен характер и запознава играчите с най-често използваните програмни функции.
Организаторите обявиха и няколко специални награди за следните проекти:
Награда за най-пълна функционалност – Уеб приложение, което е предназначено за по-големите търговци в eBay. Приложението включва маркетинг модул за постигане на по-високи резултати и увеличаване на продажбите.
Решение за образованието – Мобилно приложение електронен дневник, в който се добавят оценки и отсъствия на ученици. В бъдеще ще има възможност да се надгражда с автоматични нотификации, справки и допълнителни функционалности. Използваните технологии са Android Studio и Java.
Най-голям потенциал – Мобилно приложение работещо с NFC стикери за модернизиране и автоматизиране на процеси в училищата. Приложението ще спестява значително време и усилия чрез избягване на писането на хартия. Софтуерът може да се използва и за контролиране на достъпа до училище.
Състезанията CODE4TECH се организират с подкрепата на компанията за ИТ и аутстафинг PROGRAMISTA;, която подпомага развитието на ИТ сектора и ИТ общностите в България, както и със съдействието на считаната за най-иновативна банка в България УниКредит Булбанк – носител на призовете „ИТ проект на годината“ на ComputerWorld и „Банка на иновациите“ на Forbes. Събитието се реализира в партньорство с Junior Achievement България и Община Хасково. Патрон на CODE4HASKOVO е евродепутатът Ева Паунова.

Общо
Победителите в състезанието по програмиране CODE4HASKOVO са ясни
Заглавие
Победителите в състезанието по програмиране CODE4HASKOVO са ясни
Описание
В състезанието се включиха близо 30 ученици, които сформираха 10 отбора и в рамките на два дни разработваха прототипи на програми.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker