Новини

Концерти на майсторския клас по оркестрово дирижиране от АЛЕГРА

Международна лятна академия АЛЕГРА се провежда за трета поредна година в Русе – от 13 до 28 юли

Международна академия- АЛЕГРА..
На 27 и 28 юли от 20 ч. в Голяма зала на Доходно здание ще се състоят последните два концерта от програмата на Международна лятна академия АЛЕГРА.

На 27 и 28 юли от 20 ч. в Голяма зала на Доходно здание ще се състоят последните два концерта от програмата на Международна лятна академия АЛЕГРА. Това са заключителните концерти на майсторския клас по оркестрово дирижиране, който стартира в рамките на музикалната академия на 16 юли под вещото ръководство на проф. Йоханес Шлефли, вече познат в Русе от миналогодишното издание на АЛЕГРА.
В майсторския клас се обучават талантливи млади диригенти от Испания, Италия, Франция, Румъния, Швейцария, Германия, САЩ, Канада, Китай, Тайван и Южна Корея. В рамките на две вечери те, заедно с Русенска филхармония, ще имат възможност да покажат пред публика овладените тънкости на диригентското майсторство, поднасяйки на публиката богата и атрактивна програма с популярни и обичани от меломаните пиеси от симфоничната и оркестрова класика. Концертите са с вход свободен.
Международна лятна академия АЛЕГРА се провежда за трета поредна година в Русе – от 13 до 28 юли. Тазгодишното издание включи 7 майсторски класа и общо над 75 участника от 21 държави.
Академия АЛЕГРА се организира от Фондация „Алегра“ с артистичен директор Петър Найденов – випускник на НУИ „Проф. В. Стоянов“, соло контрабасист на симфоничния оркестър на Люцерн, Швейцария и преподавател във Висшето училище по изкуствата в Цюрих.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепата на Министерството на културата, Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и Фондация „Америка за България“.

Концерти на майсторския клас по оркестрово дирижиране от АЛЕГРА
Международна лятна академия АЛЕГРА се провежда за трета поредна година в Русе – от 13 до 28 юли.
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker