Новини

Медни предмети понижават температурата

Медни предмети понижават температурата
Медни предмети понижават температурата

Кои са популярните продукти, съдържащи елемента мед
В днешното ни напрегнато ежедневие, изпълнено с високо ниво на стрес, е важно да се ядат продукти, съдържащи елемента мед. Посъветвайте се с Вашия лекар и си направете меню с него. Бобовите растения и зърнените храни са комплексна култура. Културистите и фитнес маниаците ядат, за да им растат мускулите по време на тежки тренировки. В същото време те засилват метаболизма и човек може да загуби тегло. Но определено са необходими като източник на йод и мед.
Медните предмети например понижават температурата. Медта е бактерицидна, активира водния и минералния обмен, подобрява левкоцитните функции, намалява възпалителната реакция. Може да се използва при лечението на синузит, отит, бронхит, астма (успокоява кашлицата). Тя помага и при язви, колити, гастрити, сърдечносъдови и ревматични заболявания.
Организмът ни се нуждае само от 2-3 мг мед на ден, но този толкова полезен елемент се съдържа в много малко хранителни продукти — например в черния дроб (телешки и агнешки — 100 мг/кг) и в жълтъка на яйцето. Недостигът на мед в организма е наследствен фактор, на него се дължи и ранното побеляване на косата.
Медта помага и при разширени вени — правят се апликации, а добре е и същевременно да се консумират плодове и зеленчуци, богати на мед: дини, вишни, цариградско грозде, лимони, касис, ябълки, царевица, моркови, краставици, домати, киселец, фасул, соя, орехи, просо, овчарска торбичка, черен чай.
За да бъдат здрави костите и хрущялите, организмът всекидневно трябва да получава калций, фосфор, манган, магнезий и мед. Костите представляват по-реста тъкан, покрита с твърда субстанция от калций и фосфор. Дългите кости на ръцете и краката са удебелени в краищата и образуват ставите, а в костния мозък има мастна тъкан, която се използва за покриване на енергийните нужди на организма.
Оказва се, че желязо и мед в организма се допълват взаимно. Вие трябва да използвате продуктите на двете групи. Къде другаде можете да намерите това полезно вещество? Нуждаете се от листа – спанак, магданоз. Полезни ядки, ечемик и много морски дарове, като скариди или раци. Ръжен хляб или пшеничен зародиш. Това са продукти, съдържащи мед – и те са много достъпни.
Превод от руски език: Полина Иванова

Медни предмети понижават температурата
В днешното ни напрегнато ежедневие, изпълнено с високо ниво на стрес, е важно да се ядат продукти, съдържащи елемента мед.
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker