Новини

Кризисен център отваря врати в Русе

Услугите в кризисния център ще са насочени към оказване на кризисна интервенция, индивидуална подкрепа и консултиране на пострадалите

Кризисен център.
Кризисен център за жертви на домашно насилие ще заработи в Русе, съобщи шефът на общинска дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров.

Кризисен център за жертви на домашно насилие ще заработи в Русе, съобщи шефът на общинска дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров. Изграждането му до края на т.г. се финансира безвъзмездно с 684 143 евро от Норвежкия финансов механизъм. Партньор по проекта е сдружение „Русенска католическа организация – Каритас“.
Основната целева група на проекта са жени и момичета, включително и от ромски произход, които са претърпели домашно насилие и/или насилие, основано по полов признак, както и жени с увреждания обект на домашно насилие (физическо, сексуално, финансова злоупотреба и др.).
Услугите в кризисния център ще са насочени към оказване на кризисна интервенция, индивидуална подкрепа и консултиране на пострадалите с подходящ експерт – социален работник, психолог и юрист.
По проекта ще се изпълняват и други дейности, като подобряване или формиране на умения за социално включване, подкрепа в образователния процес, работа със семействата, психотерапия, групи за взаимопомощ и др. Този вид дейности могат да се ползват за до 16 пострадали в рамките на до 3 месеца на базата на индивидуален подход и оценка на конкретните потребности на лицето. Датата на приключването на проекта е 31.03.2017 г.
Проектът е в рамките на Мярка 1: „Услуги за подкрепа на жертвите на домашно насилие и насилие, основано на полов признак“ от Програма BG 12 “Домашно насилие и насилие, основано на полов признак“, Норвежки финансов механизъм 2009-2014.

Кризисен център отваря врати в Русе
Услугите в кризисния център ще са насочени към оказване на кризисна интервенция, индивидуална подкрепа и консултиране на пострадалите.
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker