Новини

Кризисна трапезария на БЧК храни 40 бездомници

Освен топла супа, са предвидени и по два сандвича на 40-те човека
Освен топла супа, са предвидени и по два сандвича на 40-те човека

Временната зимна кризисна трапезария за бездомници отвори врати в Русе. Трапезарията е на БЧК и се намира в сграда на червения кръст на улица „Гурко” 10. Топла супа, хляб, чай и сандвичи ще получават 40 бездомни и скитащи хора, предварително издирени от екипа. Освен храната, която получават  от понеделник до петък, несретниците ще имат възможност да ползват банята в кризисния център. Екип от четири специалисти на БЧК ще разговаря с всеки от бездомниците, пожелал да сподели проблемите си и да получи психологическа помощ, уточни ръководителят на екипа Павлин Петров. Той добави, че още първия ден кризисната трапезария е нахранила двадесет човека, част от които са споделили болките си.

Човек от екипа на трапезарията в приятелски разговор с бездомник
Човек от екипа на трапезарията в приятелски разговор с бездомник

Една от задачите на кризисния център е да помогне на нуждаещите се да променят живота си и дори да започнат работа. Те ще бъдат насочвани за настаняване и в приюта за безпризорни.

Кризисната трапезария на БЧК ще работи до 31 декември 2013-а година. Тя е разкрита по спечелен проект на областната червенокръстка организация и за дейностите й от Националния съвет на БЧК са предоставени 5000 лв.

Автор: Валентина Караджова

Снимки:  БЧК

 

 

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker