МедицинатаНовини

Д-р Пламен Кьосев: Хормоналната терапия не лекува, само замазва проблема

Д-р Пламен Кьосев
Д-р Пламен Кьосев

Д-р Пламен Кьосев е роден на 17 февруари 1967 година в Русе, но като дете е живял с родителите си в село Мечка.

Учил е в СОУ „Йордан Йовков”, а по-късно в Москва завършва последователно Медицина, Икономика, Психология. Днес е отдаден на Хомеопатията.
Д-р Кьосев от 1989 година постоянно живее в Москва, но лятото предпочита сенките на родното село Мечка.
Пребивава в руската столица от 1976 година, тъй като се наложило да се лекува от рак. Установили го още, когато бил на 4-5 годинки. Преминава през 25 операции, израства по болниците. Написал е дебела книга за билките, издадена само на руски език.
Днес лекува елита на Москва, притежава скъпа техника – апарат за диагностика с микровълни.
Работи и върху проучване за алкално-киселинния баланс на човек, който по думите му е изключително важен за дълголетието. Поради големия интерес от страна на читателите на „Здраве да е” към неговите съвети, за пореден път Ви срещаме с известния хомеопат.

Д-р Кьосев, защо толкова много млади хора в последно време са диагностицирани с онкологични заболявания?
– Първата причина е свързана със стреса, с нервите. Втората е храната, която консумираме в днешно време и третата причина, която мога да изтъкна е неправилното лечение. Много често хората са лекувани неправилно, което води до компенсиращи процеси в организма, след което онкологичните заболявания идват в следствие на непреодолими възвратни процеси в организма, което преобразува клетките.
Стресът няма как да изчезне напълно през 21-и век, но храната – каква трябва да е тя?
– Много станаха консервантите, четеш, четеш етикети и няма как да ги елиминираш. Нереално е да се храниш напълно здравословно в днешно време. Половината ти живот ще замине в търсене на правилната храна, което също ще ти повлияе на нервите. По-важно е да елиминираме стреса максимално, да си почиваме повече, да не се ядосваме на работа, да работим върху себе си – било то чрез култура, туризъм, дори ходене по магазините, физически упражнения.
А какво имате предвид под „неправилно лечение“?
– Да вземем например един обикновен грип. Много често се лекува неправилно с антибиотици, а това се налага само, ако има придружаваща инфекция. Друг е въпросът дали предписаният антибиотик е правилен. Човек трябва да слуша себе си, за да намери правилният начин на лечение…
Дайте други примери…
– Хормоналната терапия, която навлезе през последните години е абсолютно неправилна. Тя е само компенсираща, замазва проблема и го залага в компенсиращите връзки. Това е един от най-слабите моменти в съвременното лечение. Даже не толкова антибиотиците, колкото хормоните вредят на организма и правят изключително бързо развитието на ракови заболявания. Защото хормоните дават бързи резултати, даваш хормоните и след два-три дни нямаш усещане за болест, но това остава вътре в теб и започва да работи в междуклетъчното пространство, което ще доведе или до автоимунно заболяване или до онкологично.
А ако все пак човек има проблеми с хормоните, как трябва правилно да се лекува според Вас?
– Трябва да се лекува жлезата, която е пострадала. Това може да се случи с хомеопатия, с билки, има много начини, просто трябва да се открие причината.
А какъв е Вашият иновативен метод за лечение на ракови заболявания?

– Препоръчвам един уред, представляващ бифилярни спирали, който работи с микровълни. Разработихме го в Москва и вече може да бъде намерен в България. Повече информация за него има в сайта https://lechenie-bicorrector.com/. Тези микровълни разрушават компенсиращите връзки, които се образуват в междуклетъчното пространство. Нямат странични ефекти. Връзките са достатъчно стабилни, а да не могат да се разрушат от първия път, но за около половин година се лекува рак четвърта степен. За два месеца се лекуват и други по-леки заболявания в домашни условия, главоболие се лекува за 15 минути. Моят личен опит е през последните две години и резултатите са много добри, а апаратът струва 300 евро.
Вашите колеги, които се занимават с конвенционална медицина признават ли го?
– Не, разбира се, изследват го, някои го ползват за свои хора. Но в интернет е пълно с отзиви по въпроса.
За профилактика използва ли се хомеопатията?
– Тя се прилага само, когато има симптоми. Няма профилактика с хомеопатия.
За водата не казахме нищо, по колко вода трябва да се пие?
– Средно по 2 литра чиста бистра вода на ден. Не минерална, защото тя е лекарство и се употребява до 3 часа след като излезе от извора, след това започва да се окислява. Въпреки всичко, ние днес живеем в един златен век на човечеството, пак е по-добре отколкото е било преди години.

Още от д-р Пламен Кьосев:
Д-р Пламен Кьосев: Здравословен нихилизъм помага да се чувстваме добре
Д-р Кьосев: Лекарите поставят диагнози, но нямат инструменти за лекуване
Д-р Пламен Кьосев: Сутрин яжте плодове, вечер – месо
Целината възбужда апетита, помага при зарастване на рани

Д-р Пламен Кьосев: Хормоналната терапия не лекува, само замазва проблема
Д-р Пламен Кьосев е роден на 17 февруари 1967 година в Русе, но като дете е живял с родителите си в село Мечка
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker