Новини

Д-р Веселин Дяволов и акушер Николина Пълова отличени с приза „Златни ръце“

198 бебета проплакаха в Майчин дом за първите 20 дни на 2019 г.

Както повелява традицията и в „Майчин дом“, млада родилка изпълни обреда "поливане".
Навръх Бабинден (по стар стил) болница „Майчин дом“ отбеляза Деня на родилната помощ и удостои със своето най-високо признание за професионализъм д-р Веселин Дяволов и акушер Николина Пълова.

Навръх Бабинден (по стар стил) болница „Майчин дом“ отбеляза Деня на родилната помощ и удостои със своето най-високо признание за професионализъм д-р Веселин Дяволов и акушер Николина Пълова. Двамата оставиха отпечатък на своите „Златни ръце“, както поверява традицията на първата и най-голяма специализирана АГ болница у нас.
Събитието уважиха заместник-председателят на Народното събрание д-р Нигяр Джафер, заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков и председателят на Българският лекарски съюз д-р Иван Маджаров.
Както повелява традицията и в „Майчин дом“, млада родилка изпълни обреда „поливане“. С наричания за здраве и нов живот тя изми ръцете на главния акушер Росица Георгиева и на директора на болницата проф. д-р Иван Костов.
„Денят на родилната помощ е много специален и личен празник за всички акушер-гинеколози, но също така е ден, в който да си кажем отново, че всички ние – и лекарите, и обикновените хора, носим отговорност за това у нас да се раждат повече българчета“, заяви проф. Костов и припомни, че редовните профилактични прегледи са важни и препоръчителни за всяка жена.
Отличените д-р Дяволов и акушер Пълова са дългогодишни специалисти на „Майчин дом“. В последните десет години той ръководи отделението за високорискова бременност, а за своята 40 годишна практика тя е помогнала на няколко стотин бебета да се появяват на бял свят.
Майчин дом е най-голямата и най-старата специализирана АГ болница у нас, където се проследяват и обработват най-сложните медицински случаи от цялата страна. Тя е единствената АГ болница в България с комплексна услуга за женско здраве и профилактика на бременността, включваща ехографски изследвания, биохимичен скрининг и неинвазивни ДНК тестове за диагностика на вродени генетични заболявания на плода, ръководени от Национална генетична лаборатория.
За първите 20 дни на годината в Майчин дом са проплакали 198 бебета, което е с около 5% повече в сравнение със същия период през 2018-та. Болницата продължава да бъде лидер по брой раждания в страната. Средно всяко 14-то българско дете се ражда именно там.

Общо
Д-р Веселин Дяволов и акушер Николина Пълова отличени с приза  „Златни ръце“
Заглавие
Д-р Веселин Дяволов и акушер Николина Пълова отличени с приза „Златни ръце“
Описание
198 бебета проплакаха в Майчин дом за първите 20 дни на 2019 г.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker