Новини

Д-р Панайотов с отворено писмо за „Медика Кор“ във Враца

Д-р Панайотов с отворено писмо за „Медика Кор“ във Враца, снимка в. "24 часа"
Д-р Панайотов с отворено писмо за „Медика Кор“ във Враца, снимка в. „24 часа“

Лавинообразното интерпретиране на информация, неподкрепена с факти, оставя лош отпечатък върху репутацията на СБАЛК „Медика Кор“. От средата на миналата седмица, след изнасяне на частични данни в хода на прокурорска проверка, кардиологичната болница стана обект на медийно внимание. Това се казва в отворено писмо до медиите от доц. д-р Кирил Панайотов – изпълнителен директор на СБАЛК „МЕДИКА КОР” ЕАД.

„С настоящото писмо се обръщам към Вас, не само като представляващ лечебното заведение, а и като представляващ тези, които ежедневно отдават труда и грижите си за здравето на пациентите, не само във Враца и областта, а и в гр. Русе и съседните области. Успоредно с мен работят изключително коректни служители, които са преди всичко хора, отдадени на мисията да спасяват живот.
„Схемата за източване на държавните лечебни заведения – болница в болницата“, „неморално“, „пладнешки грабеж”, „лоша практика“ и други са само част от нарицателните, употребени в медийното пространство по отношение на СБАЛК „Медика Кор“. Как можем да запазим доверието на пациентите, което градим вече десетилетие, когато ежедневно ставаме обект на необосновани нападки?
Моля, да не бъде омаловажаван факта, че от 2011 г. до 31.10.2017 г. броят на преминалите пациенти през звеното по Инвазивна кардиология е 11 204 в това число – 5 174 интервенции и 6 030 диагностики“, се казва в писмото.
Посочва се още, че гледната точка на „Медика Кор“ не се представя за съпоставка в медийното пространство. „Разбирам, че след проведената пресконференция на 11.12.2017г. в гр.Враца и представените от нас подробни данни за дейността и направените разходи, вече не сме „сензация“, не служим за пример за „лоша практика“. Сега, единствено влизаме в графата „болница, в процес на проверка“, което не е атрактивно за отразяване.
Положените от мен и от целият екип на „Медика Кор“ усилия за опазване живота и доброто здраве на жителите от Северозападна България, останаха на втори план. Фактът, че звеното по инвазивна кардиология в МБАЛ „Христо Ботев” гр. Враца е единственото в региона от момента на сключване на договора през 2010г. до средата на 2016 г., остана пренебрегнат“, казва още д-р Панайотов.
По думите му осигуреното допълнително възнаграждение и обучение на лекарите от Враца, отново за сметка на „Медика Кор“ с цел запазване на квалифицирани кадри в болницата, също не било дискутирано.


„Поради факта, че сключеният между двете болници договор е обект на икономическа, а не на благотворителна дейност, направените от нас разходи за медицинска дейност следва да бъдат възвърнати. Именно средствата за тези разходи бяха наречени „неизгодна сделка“, където приходът за едното лечебно заведение е 15%, а за другото 85%. Всъщност не бе споменат факта, че всички разходи за дейността влизат в тези 85% и пак за сметка на „Медика Кор“. Въпреки, че болницата във Враца не ни е превела голяма сума, което ни прави своеобразен неин кредитор, ние продължаваме дейността си. Това показва нашето желание да се справим с кризата в лечебното заведение заедно.
Благодаря на медиите, които присъстваха на проведената пресконференция и отразиха в емисиите и тиражите си реалната информация за дейността и разходите на „Медика Кор“. Като ръководител на лечебното заведение, не мога да остана безучастен към случващото се и апелирам към коректно и обосновано отразяване на фактите“, се казва в писмото.

Общо
Д-р Панайотов с отворено писмо за „Медика Кор“ във Враца
Заглавие
Д-р Панайотов с отворено писмо за „Медика Кор“ във Враца
Описание
От средата на миналата седмица, след изнасяне на частични данни в хода на прокурорска проверка, кардиологичната болница стана обект на медийно внимание. Това се казва в отворено писмо до медиите от доц. д-р Кирил Панайотов – изпълнителен директор на СБАЛК „МЕДИКА КОР” ЕАД.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker