Начало - Новини - Дарин Ангелов: Нормално е да помогнеш на човек в беда

Дарин Ангелов: Нормално е да помогнеш на човек в беда

Актьорът на НТ „Иван Вазов“ скочи от сцената, за да спаси живот

Дарин Ангелов - скача от сцената, за да спаси човек.

Няма нищо по-нормално от това да помогнеш на човек в беда, смята актьорът Дарин Ангелов, който спаси живота на зрител по време на представление.

Няма нищо по-нормално от това да помогнеш на човек в беда, смята актьорът Дарин Ангелов, който спаси живота на зрител по време на представление. Той не определя постъпката си като геройство. „Всеки ден някой спасява някого, но за това не се чува“ – каза Дарин пред бТВ в опит да отклони медийното внимание.

Всъщност младият чаровен актьор се оказва не само много наблюдателен, но и добре подготвен да даде първа помощ. На 4 декември по средата на спектакъла „Дългия път на деня към нощта“ той забелязва, че един мъж на първия ред похърква. Първо му минава през ум, че е заспал, но само докато не вижда, че той се гърчи. Тогава актьорът без колебание ска от сцената и се притича на помощ. Разбирайки, че мъжът си е глътнал езика, се опитва да го извади. За да успее да разтвори стиснатите му челюсти, Дарин използвал колана си и успял да спаси мъжа от задушаване. Останалите актьори също се притекли на помощ, извикали Бърза помощ. По-късно станало ясно, че медиците са установили сериозен проблем със сърцето на 46-годишния зрител. Съпругата му е изключително благодарна на Дарин, но и на останалите актьори. Шефът на Народният театър Мариус Донкин също изказва благодарност на актьорите за благородната им постъпка със служебна заповед, а Министерството на здравеопазването оповести, че ще награди Дарин Ангелов. Всичко това е много хубаво, най-вече защото нашето общество има нужда от добри примери на съпричастност и самоотверженост.
Проваленото заради спасителната мисия представление зрителите ще могат да видят отново на 20 декември, като си презаверят билетите.

Дарин Ангелов: Нормално е да помогнеш на човек в беда
Актьорът на НТ „Иван Вазов“ скочи от сцената, за да спаси живот.
Здраве да е

Коментари

Преминете на горе