Новини

Дермохирург № 1 нас избра България пред Германия

Проф. д-р Георги Чернев е сред номинираните за Медицинските Оскари

Проф. д-р Георги Чернев.
Завършил медицинското си образование в Американския университет „Бенджамин Франклин” в Берлин, младият дермохирург, професор д-р Георги Чернев е сред примерите за успешни български лекари, избрали да работят на родна земя, въпреки неустоимите предложения от болници в Западна Европа.

Завършил медицинското си образование в Американския университет „Бенджамин Франклин” в Берлин, младият дермохирург, професор д-р Георги Чернев е сред примерите за успешни български лекари, избрали да работят на родна земя, въпреки неустоимите предложения от болници в Западна Европа. Той е сред номинираните за Медицинските Оскари, които ще бъдат връчени на 12 октомври в София.
След дипломирането си през 2001 г. е одобрен за докторант в катедрата по дерматология, венерология и алергология към медицинския университет „Бенджамин Франклин“ в Западен Берлин. Специализира в редица реномирани клиники по дерматология на територията на Германия.
Придобива специалността дерматология и венерология през 2008 г., като между 2008 и 2010 д-р Чернев активно работи за създаването и утвърждаването на поликлиниката по дерматология и дерматологична хирургия в Кирхайм, Германия.
След проведен конкурс през 2010 г. д-р Чернев получава академичната степен „Доцент” по дерматология и венерология към Факултета по медицина към Тракийския университет в Стара Загора, катедрата по дерматология и венерология.
От 2011-2016 г. Георги Чернев е доцент по дерматология и венерология в поликлиниката на Университетската болница Лозенец.
През 2013 г. той създава частната дерматологична клиника ОНКОДЕРМА с насоченост дерматохирургия, инфекциозни дерматози, имунологични, генодерматози, редки и трудни за диагностициране дерматологични заболявания.
В рамките на интердисциплинарната международна научна колаборация Георги Чернев е избран официално за Професор по договор в Университета G.Marconi в Рим за учебната 2015-2016 година.
От март 2016 Георги Чернев е избран официално и за професор и началник на клиниката по дерматология, венерология и дерматологична хирургия към Медицински институт на МВР-София (Министерство на вътрешните работи).
Проф. Георги Чернев създава първото по рода си в България дружество (с национално и интернационално участие) за контрол на хистопатологичните препарати при пациенти с кожни тумори- ADCSTR (Asociation for Dermatohistopathological control, reevaluation and subsequent therapeutic recommendations), чиято основна цел е и потенцирането на млади таланти в дерматологията, реализацията на иновативни научни разработки (касаещи всички сфери на дерматологичната наука) във високо квалитетни международни издания. Сдружението подкрепя интернационалната колаборация в сферата на науката и ежедневната дерматологична практика, като членовете му работят усилено за усъвършенстването на собствените си знания, както и за подобряването на медицинската наука като цяло, участвайки в редица научни проекти и публикации, интегриране на нови теории за етиологията и патогенезата на различни заболявания.
Проф д-р Георги Чернев има повече от 350 научни труда, от които над 300 реално публикувани статии в предимно международни списания, сред които The Lancet, The New England Journal of Medicine, Medicine Baltimore, Mayo Clinic Proceedings и The Journal of Investigative Dermatology, издател и съавтор на 3 книги, с над 40 глави общо и е редовен участник на национални и международни форуми и конгреси по дерматология. Има импакт фактор над 300 и над 700 цитата в световната литература. Отличава се като един от водещите специалисти в своята област и е с най-висок импакт фактор сред дерматологичната гилдия.
С дейността през последните 6 години проф. д-р Георги Чернев има съществени и неоспорими приноси за етаблирането на българската наука и дерматология като цяло, както и за възражадането на дерматологичната/дерматохирургичната ни школа на Европейско и световно ниво.
Второто издание на годишните награди NATIONAL MEDICAL AWARDS 2016 ще възнагради хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта. Партньори на събитието са Български лекарски съюз и други браншови организации.

Дермохирург № 1 нас избра България пред Германия
Проф. д-р Георги Чернев е сред номинираните за Медицинските Оскари.
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker