Новини

Димитър Желязков изписан от болницата в подобрено общо състояние

Предстои му допълнително лечение в рехабилитационен център

Митьо Очите
Близо 2 месеца след като беше приет за лечение в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Софиямед“ в тежко общо здравословно състояние, днес Димитър Желязков беше изписан от лечебното заведение.

Близо 2 месеца след като беше приет за лечение в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Софиямед“ в тежко общо здравословно състояние, днес Димитър Желязков беше изписан от лечебното заведение. По време на престоя си за лечение Желязков претърпя успешна ендоскопска операция на уретер като проходимостта му бе възстановена чрез поставянето на силиконова протеза. Беше му проведена и допълнителна терапия за възстановяване на травмите, предизвикани от огнестрелните наранявания. Беше проведено комплексно лечение с множество допълнителни лечебни и диагностични процедури.
Желязков е изписан в подобрено общо здравословно състояние, като му предстои да проведе допълнително лечение в рехабилитационен център.
Според „24 часа“ Очите вече е клиент на Гранд хотел Поморие. Желязков е докаран в Поморие директно от борница „Софиямед“ в петък следобед. Преди да пристигне сградата е била огледана от полиция.
В поморийския грандхотел има балнокомплекс и център за рехабилитация, в който работят лекари. В него се предлага прочутото калолечение, но и процедури с лазер, физиотерапия и кинезитерапия като за всеки пациент се разработва индивидуална програма.
Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, е роден на 19 септември 1972 г. в Несебър.
Води се собственик на фирмите „Найт гард-93-Йовчев и Сие“, „Прогрес 2003“, „Инвест петролиум“, „Агростил 2005 „. Но по цялото южно Черноморие, а и в цялата страна, името му се свързва с търговия на наркотици и с контрол върху проститутки. Известен е като престъпен бос, който не търпи конкуренция.
Желязков започва като охранител във ВИС в курорта „Дюни“, по-късно се става един от гардовете на близкия приятел на Иван Славков – бизнесмена Пламен Тимев-Ганди. Криминалната му дейност започва с въоръжен грабеж, когато е едва 23-годишен. Бил е издирван многократно от органите на реда заради наркотици, отвличане и малтретиране на двама души от Созопол. Има различни твърдения откъде произтича прякорът на Желязков – едно от тях е, че идва от навика му да удря жертвите си право в окото, а друго – че причина са опулените му очи.
Името на Желязков отново се споменава през 1997 г., когато е извършен атентат срещу кмета на Несебър Живко Георгиев. Митьо-Очите заплашвал свидетелка, за да не дава показания по делото.
С няколко висящи дела е. Следствен е за въоръжен грабеж в Хасково и за отвличане и побой. Обвинен е също и за грабеж, незаконно притежаване на оръжие и хулиганство. През 1994 г., заедно с още петима, е задържан от полицията заради разгорялата се война между няколко охранителни фирми.
През ноември 2006 г. по разпореждане на Районната прокуратура в Несебър е задържан за 72 часа в следствения арест. Срещу него е повдигнато обвинение за престъпление от общ характер, защото Желязков заплашвал и ударил управителка на заведение. Мярката се променя няколко пъти – от постоянен арест през домашен арест до гаранция 2000 лв.

Димитър Желязков изписан от болницата в подобрено общо състояние
Предстои му допълнително лечение в рехабилитационен център.
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker