Новини

Дни на репродуктивната медицина се провеждат в Плевен

За първи път във фокуса на специалистите по репродукция влизат въпроси на медицинското право

В него участват специалисти от различни области на репродуктивната медицина.
Първата доказана терапия за фертилитет при мъжете, която има патентован състав, представи д-р Румен Коцев по време на Дните на репродуктивната медицина в Плевен, които се провеждат от 28 до 30 април 2017 г.

Първата доказана терапия за фертилитет при мъжете, която има патентован състав, представи д-р Румен Коцев по време на Дните на репродуктивната медицина в Плевен, които се провеждат от 28 до 30 април 2017 г. Как се повлияват от ензима пероксиредоксин 4 пациенти с поликистозен овариален синдром и/или затлъстяване е друго научно съобщение в областта на репродуктивната ендокринология на д-р Цветелина Великова.
Освен тези и други съвременни постижения медиците дискутират по време на форума и противоречията в репродукцията. В него участват специалисти от различни области на репродуктивната медицина.


Едно от светилата в тази област у нас проф. Атанас Щерев изнесе доклад за феталната медицина и феталната хирургия. Доц. Емилияна Конова, проф. Елисавета Наумова са известни имена в репродуктивната имунология и също участват с доклади. Гост на събитието от Чикаго е проф. Каролин Кулам, която говори за повтарящите се грешки при имплантиране на оплодените яйцеклетки.
В последния ден на събитието за първи път ще се даде трибуна на медицинското право. Юристи ще коментират практически въпроси от правния режим на асистираната репродукция в България, правата на пациентите при тази процедура и конкретни казуси при упражняване на медицинската професия във връзка с българското законодателство.
В програмата на научния форум специално място е отделено на репродуктивната имунология, тъй като днес е Денят на имунологията. Една от интересните теми – технологиите за неинвазивна пренатална диагностика, нейните предимства и недостатъци – е свързана с медицинската генетика. В същата област д-р Мария Глушкова говори за молекулярно-генетичните тестове за определяне на повишен риск от развитие на преждевременна яйчникова недостатъчност и поликистозни яйчници.
Неонатологията е друга важна област на форума. В рамките на този панел част от темите са свързани с перинаталните фактори, които влияят върху психо-моторното развитие при деца, родени преди 33-та гестационна седмица. Докладва доц. Виктория Атанасова. Д-р Преслава Гецева представя приложението на пробиотиците при недоносените деца.
Репродуктивната психология, теми от микробиологията и вирусологията също намират място в програмата на форума.
Дните на репродуктивната медицина се провеждат под патронажа на проф. д-р Славчо Томов, ректор на Медицински университет – Плевен и Българска асоциация по клинична имунология.

Общо
Дни на репродуктивната медицина се провеждат в Плевен
Заглавие
Дни на репродуктивната медицина се провеждат в Плевен
Описание
За първи път във фокуса на специалистите по репродукция влизат въпроси на медицинското право.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker