Новини

Даряват четиризнаците с общинско жилище

Д-р Теодора Константинова първа установила бременността на майката-героиня

DSC_0081Общинско жилище ще получат родителите на четиризнаците, които се родиха вчера в Русе. Кметът на общината Пламен Стоилов лично съобщи новината на развълнувания татко Ерхан Ахмедов. Градоначалникът увери, че заедно с общинска администрация ще окаже пълна подкрепа на 31-годишните родители и четирите им бебета.

Многодетното семейство ще получи финансова помощ от Общината в размер на 1000 лева и ще бъде настанено в отремонтирано двустайно общинско жилище. Семейство Ахмедови ще бъдат консултирани от отдел „Социални дейности“ за всички придобивки, които им се полагат.

Кметът изпрати щастливия баща Ерхан Ахмедов с букет, който да предаде на съпругата си Севдие, с най-добри благопожелания от целия му екип.

В същото време постоянната комисия по Здравеопазване към местния парламент излезе с предложение съветниците да подпомогнат семейството като поставят касичка за дарения в деня на сесията в Общината. „Нека всеки, който има възможност и желание, подпомогне децата и техните родители”, призова д-р Ервин Чакърян.

Както вече писахме, русенката роди четиризнаци вчера по обяд чрез секцио. Майката-героиня се е сдобила с две момченца и две момиченца, като най-малкото бебе тежи 1300 грама, а най-голямото – 1600. За пръв път бременността е била установена от д-р Теодора Константинова на 14 март в Медицински център „Репродуктивно здраве д-р Щерев Русе“. Тогава на видеозона били забелязани два плодни сака. По-късно било установено, че бебетата са три. А че са четири лекарите разбрали едва при раждането. По думите на д-р Константинова често при многоплодна бременност, може да не се установи колко точно са бебетата, заради разположението им.

Всичките новородени са в добро здравословно състояние. За последно в Русе са били родени четиризнаци през далечната 1962 година. Севдие заченала рожбите си чрез метода инсеминация.

Днес щастливият татко сподели, че е чудесно да станеш баща особено на 4 бебета наведнъж. „В небесата съм. Най-богатата на внуци”, заяви и развълнуваната баба на две момиченца и две момченца.

Мария ИВАНОВА

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker