Новини

Д-р Гайдурков – от осанна до разпни го!

Д-р Гайдурков - от осанна до разпни го!
Д-р Гайдурков – от осанна до разпни го!

Последната статия в „Здраве да е”, посветена на твърденията на известния диетолог и нутриционист д-р Георги Гайдурков, предизвика голям интерес сред нашите читатели. Неговото твърдение, че медът трябва да бъде оставен като храна за пчелите, защото не е полезен за хората, както и другите му теории свързани с това, че рибата, зехтинът  и пълнозърнестият хляб не са толкова полезни, колкото смятаме, предизвикаха реакция от стотици бурни коментари в социалните мрежи.

И докато за едни това са „небивалици”, „начин на модерните специалисти да изпъкнат”, „пълни глупости”, „фантасмагории”…  и „няма какво да ядем вече”, други са на мнение, че докторът „има право”, „излекувал е хиляди” и „ако всички лекари бяха като него, нямаше да има болни в България”.

В редакционната поща през последните дни получихме десетки мнения. Повечето от тях бяха на разочаровани от публикацията читатели, които недоумяваха как може лекар да твърди, че медът не е полезен. Дългогодишни производители на мед ни посвещаваха в тайните на неговата лековитост, а други наши читатели реабилитираха маята и белия хляб, които според изследвания в Щатите убивали ракови клетки.  Не липсваха и такива, които го похвалиха за избора да препоръчва сланината…. От осанна до разпни го!

Целта на екипа на „Здраве да е”  е  да ви информира. На страниците на онлайн изданието ще намерите информация от уважавани лекари, диетолози, холистични медици и други специалисти, които понякога застъпват различни мнения.  Поне няколко са материалите например с проф. Мермерски, който за разлика от д-р Гайдурков твърди, че медът е една от най-лековитите супер храни на нашето време.

Истината е във всеки от вас, нашите читатели. А ние се ангажираме да ви предоставим всички гледни точки по темата. Изборът как да живеете здравословно, е ваш, защото, както е известно още от дълбока древност, всеки организъм е различен и реагира различно на различните храни, билки и лекарства.

В желанието си да сме максимално полезни и да имаме обратна връзка, избрахме да публикуваме рецепта на наша читателка за домашен меден масаж, изпробван в продължение на цели две десетилетия. За ползите от него и премахването на токсините с мед , четете в началото на следващата седмица.

От екипа на „Здраве да е”

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker