МедицинатаНовини

Д-р Кьосев: Лекарите поставят диагнози, но нямат инструменти за лекуване

Всяко лекарство има страничен ефект и води до други болести

Д-р Пламен Кьосев
Д-р Кьосев

Д-р Пламен Кьосев е роден на 17 февруари 1967 година в Русе, но като дете е живял с родителите си в село Мечка.Учил е в СОУ „Йордан Йовков”, а по-късно в Москва завършва последователно Медицина, Икономика, Психология.  Днес е отдаден на Хомеопатията.

Д-р Кьосев от 1989 година постоянно живее в Москва, но лятото предпочита сенките на родното село Мечка.

Пребивава в руската столица от 1976 година, тъй като се наложило да се лекува от рак.  Установили го още, когато бил на 4-5 годинки. Преминава през 25 операции, израсва по болниците. Написал е дебела книга за билките, издадена на руски език.

Днес лекува елита на Москва, притежава скъпа техника – апарат за диагностика с микровълни.

През последните години работи върху проучване за алкално-киселинния баланс на човек, който по думите му е изключително важен за дълголетието. Преди броени дни той даде своите лесни за изпълнение съвети към читателите на „Здраве да е”, а днес публикуваме и интервю с известния хомеопат.

Д-р Кьосев, завършили сте Медицина и Психология в Москва, защо решихте да се обърнете изцяло към Хомеопатията?

– От две годишен съм по болниците, израснах сред болни и доктори. Не съм конвенционален лекар, отдаден съм изцяло на хомеопатията. Лекарите поставят диагнози, но нямат инструменти за лекуване. Всяко лекарство, което и да вземеш, има страничен ефект, което води до някаква друга болест. Смисълът на лечението отпада като такова. А главният смисъл на лечението е да не ти навреди. Като дадеш един аналгин – смъкваш температурата, но уврежда бъбреците, черния дроб и задстомашната жлеза.

Най-често вдигат температура малките деца…

– За малките деца, ако отворим темата, има много какво да се каже. В Москва прибягват много до хормонално лечение. Когато започнах да лекувам като доктор, нямаше такова нещо. Сега почти всяко лекарство е с хормони. Това е страшно, защото се преразпределя хормоналната система като такава, разконцентрира се цялата детска система. А след това се започва една история…

Затова ли все повече хора днес не могат да имат деца?

Хомеопатията лекува всичко, което не трябва да се изреже, твърди доктора
Хомеопатията лекува всичко, което не трябва да се изреже, твърди доктора

– Причината е друга. И тя се крие в масовата ваксинация. В Русия учени са направили сериозно изследване как ваксините влияят на хората. Опитите били с мишки, едни от тях ваксинирали, други не. Оказва се, че тези, които са с ваксини, на седмото поколение са престанали да се размножават на 100%. Французите не повярвали на тая работа. Направили си в „Пастьор” същото изследване и доказали абсолютно същото. Сега във Франция, доколкото знам, са отменили ваксинацията на всяка цена, а е по желание.

А какво да правят родителите в България, които не искат да поставят ваксини, но системата ги задължава?

– Поискайте от лекаря да ви подпише запис на заповед, че той лично ще ви плати, ако  след ваксинация детето пострада. Нека ви гарантира, че няма да има проблем. Нито един лекар няма да си сложи подписа под такъв документ.

В този смисъл хомеопатията ще става ли все по-често търсена в 21 век?

– Хомеопатията съществува 200 години вече. Тя лекува всичко, което не трябва да се отреже. Започвайки от простуда и завършвайки с тумори.

Но все още се смята за алтернативна медицина…

– Това са глупости, не е така. Аз трябваше да изчета още един куп книги повече от конвенционалните лекари, за да си обогатя знанията. Дъщеря ми учи „Медицина” и аз с нея отново преминавам през „Физиологията”, защото някои неща се забравят… Един обикновен лекар има от три до пет схеми за лекуване, а хомеопатът трябва да знае много повече, всичко.

Трябва ли малките деца да се оставят с висока температура, за да се преборят сами със заболяването?

– До 39.5 е нормално, но оттам нагоре може да направят гърч. Когато са здрави, малките деца може да обливате сутрин с една кофа студена вода, за закаляване.

Какво мислите за цигарите?

– При мен дойде една бабичка на 92 години, пушеше с цигаре. Много интелигентна жена, кажи кое му е вредното? Но на 79 години един генерал пуши цигара след цигара, дойде веднъж, казах му, че трябва да спре цигарите, защото при него имаше храчки, но той каза, че няма да ги спре и не дойде повече. Организмът ни може да се самопречиства. Но ако не може да се справи, цигарите трябва да се намалят или да се спрат. Всичко е индивидуално.

Какви сериозни заболявания сте излекували?

– Рак, какъвто си искаш. Подагра – аз съм един от малките доктори, които лекуват това заболяване. Имах пациент главен лекар в поликлиника, на когото помогнах. Генетиката обаче си е генетика, може да се подобри състоянието при някои хора, но което е генетично заложено, по-трудно се повлиява. Лекувам успешно затлъстяване, заболявания на черния дроб, един бич за съвременните хора.

Спортът помага ли?

– По-скоро определен вид гимнастика.

Дълъг ли е пътят от Мечка до Москва?

– 2050 км., ден и половина….Това ми е животът между Мечка и Москва. Съпругата ми е рускиня, децата ми говорят и руски, и български. Те израснаха на село и дори знаят диалект /смее се/.

 Въпросите зададе Мария ИВАНОВА 

Общо
Д-р Кьосев
Заглавие
Д-р Кьосев
Описание
Всяко лекарство има страничен ефект и води до други болести, твърди д-р Кьосев
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker