Деца и родителиНовини

Д-р Пламен Кьосев: Здравословен нихилизъм помага да се чувстваме добре

Д-р Пламен Кьосев днес лекува елита на Москва
Д-р Пламен Кьосев днес лекува елита на Москва

Д-р Пламен Кьосев е роден на 17 февруари 1967 година в Русе, но като дете е живял с родителите си в село Мечка.Учил е в СОУ „Йордан Йовков”, а по-късно в Москва завършва последователно Медицина, Икономика, Психология. Днес е отдаден на Хомеопатията.

Д-р Кьосев от 1989 година постоянно живее в Москва, но лятото предпочита сенките на родното село Мечка.
Пребивава в руската столица от 1976 година, тъй като се наложило да се лекува от рак. Установили го още, когато бил на 4-5 годинки. Преминава през 25 операции, израства по болниците. Написал е дебела книга за билките, издадена само на руски език.
Днес лекува елита на Москва, притежава скъпа техника – апарат за диагностика с микровълни.
През последните години работи върху проучване за алкално-киселинния баланс на човек, който по думите му е изключително важен за дълголетието. Поради големия интерес от страна на читателите на „Здраве да е” към неговите съвети, за пореден път Ви срещаме с известния хомеопат.

Д-р Кьосев, лятото прекарахте в България, за какво най-често Ви търсят тук?
– За лечение на деца. Здравето струва пари, затова възрастните гледат да оправят първо децата, а после обръщат внимание на собствените болежки. Децата остават приоритет, както си беше навремето, което е хубаво. Но това, че боледуват, всъщност е нещо нормално. Мога да кажа, че сега статусът е много по-добър, отколкото преди социалистическите времена да речем. За социализма не искам да коментирам. Там си имаше цяла здравословна програма, която беше много добра, даже мога да кажа – отлична. Имаше един куп проблеми и задачи, които се решаваха от държавата. А сега всичко е бизнес.
В Москва по същия начин ли е?
– Там все още има такива програми и децата са обхванати. Но не може да става въпрос за сравнение, в Русия парите са други, инвестициите в децата са на много високо ниво.
С Вас сме разговаряли по темата за ваксините, твърдо сте против тях. Не е ли много крайно това?
– Ваксинирането следва да е въпрос на личен избор. В България не може да не си ваксинираш децата, дори да си убеден, че това не е добре за тях, докато в Русия може. Пишеш заявление, че не желаеш, обясняваш каква е причината и можеш да срещнеш разбиране, въпреки че се случва да ти правят един куп пречки. Тук няма избор, защото една ваксина е 10 долара, кой ги получава?
Има лекари, като например д-р Кантарджиев, които твърдят точно обратното, че ако не ваксинираш детето си, фармацията печели много повече от неговото последващо лечение…
– А кой ще му възстанови имунитета на това дете след ваксинация? Биеш една ваксина, после следваща, следваща … за папиломавирусите въобще не може да се коментира – има тежки последствия. Хепатитните също са връх на глупостта. Всяко трето дете е с проблеми на черния дроб. Това нормално ли е? А за непреработването на млечните продукти и месото, защо мълчим? Каква е цената?
Какво е решението?
– Да се подхожда внимателно. И само при необходимост. Аз не виждам необходимост за хепатит да се прави ваксина в младенческа възраст.
Хомеопатията има ли решение за неутрализиране на ваксините?
– Може да се даде през час туя или силиций. След ваксината, долу-горе се минимизират последствията… Долу-горе.
Вие се занимавате от доста години и с проучването на алкално-киселинния баланс на човек и как той влияе на неговото здраве. Храната ли е най-важна?
– Нервите са в основата на кисело-алкалната среда, психическото състояние на човек е в основата, не само храненето.
Има такава теория, че човек като се ядоса става кисел и в буквалния и в преносния смисъл…
– Да, подкисилява се. Ако е в еуфория пък става прекалено алкален, което също не е добре. Трябва да сме по-средата между 6 и 7.
Как се постига това?
– Със здравословен нихилизъм. Стигам до такова понятие – това означава, да му „теглиш навреме майката”. Ако се закучи нещо и виждаш, че няма да се оправи, трябва да кажеш навреме „майната му” и да не се ядосваш, иначе влизаш в една спирала и се люлееш насам-натам.
Здравословният нихилизъм с какво може да се комбинира?
– Може да се комбинира и с билки, аз съм написал много дебела книга „Пълен справочник за билките”. Още през 1999 година беше пълното издание на руски език, сега е учебник и се ползва навсякъде. А в България няма кой да я издаде, което е много жалко.

Въпросите зададе: Мария ИВАНОВА

Общо
Д-р Пламен Кьосев: Здравословен нихилизъм помага да се чувстваме добре
Заглавие
Д-р Пламен Кьосев: Здравословен нихилизъм помага да се чувстваме добре
Описание
Д-р Пламен Кьосев днес лекува елита на Москва, притежава скъпа техника – апарат за диагностика с микровълни
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker