Новини

Д-р Розина Мирчева отпразнува 60-годишен юбилей

Управителят на лаборатория „Здраве“ очаква от специалистите си предложения за иновации в ресорите им

Д-р Розина Мирчева
Д-р Розина Мирчева

Д-р Розина Мирчева отпразнува 60-годишния си юбилей с колектива на лаборатория „Здраве“, чиито управител и собственик е вече шестнадесет години. На стилен кетъринг в конферентната зала на Стоматологичния център тя почерпи своите момичета , както и всички колеги медици от лечебни и здравни заведения на Русе, дошли да я поздравят за празника. Гостите имаха удоволствието да пият бели и червени вина, опитвайки от миниатюрни хапки, тортички, сладкиши и плодови салати, аранжирани и поднесени по нестандартен начин.
Колективът на Самостоятелната медико-диагностична лаборатория „Здраве“ поздрави д-р Мирчева със специално направен слайд от снимки, припомнящи незабравими моменти от тимбилдинги, събития и срещи, свъзани с 16-годишния живот на заведението. С чувство за хумор специалисти на лабораторията добавят, че в качеството си на „шефка № 1“ , очакват от нея „ ежемесечно увеличение на заплатите“, „да не отказва отпуски на подчинените си“ и „да се грижи за тях, така, както се грижи за очите си“. Към колективния подарък имаше и картина с коне, символизираща устрема на д-р Мирчева към неспирно развитие и усъвършенстване, обясниха от екипа на лабораторията. В емоционално слово към хората си, лицето и създателя на СМДЛ „Здраве“-Русе каза, че вярва на колектива си и очаква от специалистите предложения за иновации в техните ресори. Трябва да вървим в крак с времето, вярвам във вас, обичам ви, ние не сме само работодател и работници, а приятели, призна тя. Д-р Розина Мирчева каза още, че лаборатория „Здраве“ се е доказала, тъй като е получила признанието на колегите-медици от други здравни и лечебни заведения, които са й се доверили.Колегите търсят нашите изследвания и това е най-голямото доказателство за доверието към нас, констатира с удовлетворение д-р Мирчева.

На стилен кетъринг в конферентната зала на Стоматологичния център тя почерпи своите момичета , както и всички колеги медици от лечебни и здравни заведения на Русе
На стилен кетъринг в конферентната зала на Стоматологичния център д-р Мирчева почерпи за юбилея

Основателят на СМДЛ „Здраве“ д-р Розина Мирчева си спомни пред всички началото, когато лабораторията стартира дейността си. Започнахме през 1999 година в една стая по „Борисова“ 94, с една лаборантка, един лекар и с един апарат за кръвни анализи, взет под наем от тогавашния Тубдиспансер. Но за 16 години нещата много се променят и сега лабораторията разполага с екип от 32-ма човека, пет лабораторни отдела, със седем филиала в Русе и някои близки населени места, с нов сектор ДНК-анализи и с изцяло обновена апаратура.
От върха на шестото десетилетие д-р Розина Мирчева гледа спокойно и не се притеснява за възрастта си. Чувствам се прекрасно, слава Богу, и се надявам да съм като майка ми, която е на 80 години и е в добра форма, казва управителят и мажоритарен собственик на „Здраве“. Професионалният й път минава през някогашните ХЕИ, Военна болница и столичната здравноосигурителна каса, докато дойде 2002-а година, когато нейната лаборатория „Здраве“ започва да работи.
А иначе, в личен план, Розина се радва на голямото си семейство.Има пет внука: три момчета и две момичета. Най-големият е на 13, а най-малкият на една година.

Валентина Караджова

Общо
Д-р Розина Мирчева отпразнува 60-годишен юбилей
Заглавие
Д-р Розина Мирчева отпразнува 60-годишен юбилей
Описание
Д-р Розина Мирчева отпразнува 60-годишния си юбилей с колектива на лаборатория „Здраве“, чиито управител и собственик е вече шестнадесет години.
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker