МедицинатаНовини

Д-р Розина Мирчева: Предпочитани сме, защото осигуряваме комплексност на изследванията, като пестим време и пари на пациента

Русенската „Здраве“ е равноправен партньор на Цибалаб-София

Внучката на д-р Мирчева, Ралица, вече е решила, че ще стане лекар
Внучката на д-р Розина Мирчева, Ралица, вече е решила, че ще стане лекар

Най-голямата многопрофилна лаборатория в Русе, лаборатория „Здраве“, стана на петнадесет години. Колективът на д-р Розина Мирчева, управител и мажоритарен собственик на лаборатория „Здраве“, по традиция отпразнува рождения ден извън града, този път в китния български град Елена.

Лаборатория „Здраве“ е създадена през 1999-а година. Стартира дейността си с един лекар и един лаборант в офис по една от централните улици на града. Петнадесет години след началото, равносметката е впечатляваща: 32-ма човека персонал, от които 7 лекари, 19 лаборанти, 1 биолог и 5 административни служители.

Така се веселят заедно в "Здраве"
Така се веселят заедно в „Здраве“

От 2003-а година лаборатория „Здраве“ се трансформира в дружество като обединява екипа си със специалисти от столицата. Така „Здраве“ става равноправен партньор на една от най-големите български лаборатории Цибалаб-София.

Сега многопрофилната русенска лаборатория  „Здраве“ разполага с ШЕСТ специализирани лаборатории: Клинична, Микробиологична, Вирусологична, лаборатория Медицинска паразитология, Патоанатомия/цитонамазка/ и Молекулярна биология. Последната лаборатория е най-новата  и е създадена през миналата година. В нея се правят молекулярно-биологични тестове. Става въпрос за ДНК-изследвания на различни трудноустановими инфекциозни причинители, като микоплазми, хламидии, грипни вируси и други.

Д-р Розина Мирчева в очакване да разреже голямата торта
Д-р Розина Мирчева в очакване да разреже голямата торта

В момента лабораторията, чиито девиз е „НИЕ ИЗМЕРВАМЕ ЗДРАВЕТО“,  има седем филиала – пет в различни райони на Русе,  и още два –в Сливо поле и Тутракан. Самочувствието на екипа е добро, тъй като „Здраве“ е най-голямата  многопрофилна лаборатория в Русе и региона, която чувствително е увеличила обема на дейносттите си. Предпочитани сме от хората, защото осигуряваме комплексност на изследванията, като пестим време и пари, всичко става с една потребителска такса, казва управителят д-р Розина Мирчева. Освен това, „Здраве“осигурява на пациентите си специализиран транспорт за проби от сложни изследвания до различни градове на страната, а така също и в чужбина. Екипът на „Здраве“ има свой морален кодекс, който се спазва от всички лекари, лаборанти и администратори. Пациентите са на почит в лабораторията, а правилото да бъдат изслушвани търпеливо, обгрижвани с уважение и консултирани от лекар специалист,  е закон за екипа на д-р Розина Мирчева. Самата тя е микробиолог и паразитолог, а консултантът на „Здраве“, който безплатно съветва желаещите да получат консултация, е нейният съпруг, д-р Красимир Първанов, специалист гастроентеролог и вътрешни болести.

Капиталът на лабораторията безспорно са хората, работещи в нея. Натоварването е голямо и колективът се нуждае и от релакс. По тази причина д-р Мирчева е намерила решението: два пъти в годината задължително всичките 32-ма човека от „Здраве“, плюс семействата си, прекарват уикендите заедно извън пределите на града, сред природата на България и нейните китни кътчета. Така става и за 15-годишнината на лаборатория „Здраве“, отпразнувана заедно в балканското градче Елена в луксозен ресторант. По думи на управителя д-р  Мирчева, подобни колективни излети се отразяват благотворно на колектива и всички се връщат от тях променени, освежени и заредени емоционално.

Автор: Валентина Караджова

Д-р Розина Мирчева: Предпочитани сме, защото осигуряваме комплексност на изследванията, като пестим време и пари на пациента
Колективът на д-р Розина Мирчева, управител и мажоритарен собственик на лаборатория „Здраве“, по традиция отпразнува рождения ден
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker