Начало - Медицината - Д-р Юрий Анастасов: Все повече метросeксуални мъже прибягват до пластичната хирургия

Д-р Юрий Анастасов: Все повече метросeксуални мъже прибягват до пластичната хирургия

В гилдията имаме голяма борба срещу „разкрасяването”, свързано с огромните устни

Д-р Юрий Анастасов

Д-р Юрий Анастасов

Пластичната хирургия не е само за красота, лекуваме и много аномалии. На този факт акцентира пред медиите в Русе проф. д-р Юрий Анастасов, който е ръководител на отделението по пластична и краниофациална хирургия в УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив. Д-р Анастасов е оперирал над 3000 деца с лицеви аномалии от 1990 година насам като повечето интервенции представляват истинско медицинско творчество, твърдят негови колеги. Той е председател на Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия, която проведе работна среща в крайдунавския град. Асоциацията има 33-ма членове, а пластичните хирурзи в България са общо около 70. Темата на дискусията „Блефаропластики вродени аномалии и естетични блефаропластики” предизвика много въпроси сред участниците, които споделиха опит помежду си. Лекарите от цялата страна обсъдиха новите методи в своята работа.

Д-р Юрий Анастасов

Д-р Юрий Анастасов

„Избрахме Русе за тази среща, заради нашите приятели от МБАЛ „Медика”, с които ще имаме още общи проекти занапред”, заяви проф. Анастасов. Освен него, като лектори се изявиха доц. Роман Романски – национален консултант по пластично-възстановителна и естетична хирургия, доц. Димитър Евстатиев, д-р Николай Георгиев и др. Д-р Станимир Георгиев и д-р Живко Димитров бяха специалистите от Русе, които се включиха във форума.

На въпрос на медиите кои са най-големите издънки в пластичната хирургия, проф. Анастасов отговори, че най-големият бич е бил хидрогела в бюста преди години. Изключително много последици имало и от силиконовите инжекции. „Това, което не е толкова известно е, че лекуваме редица аномалии с пластичната хирургия, не е на дневен ред само естетичната медицина”, допълни проф. Анастасов. По думите му в гилдията има голяма борба срещу „разкрасяването”, свързано с огромните устни. „От нашия лагер излизат едни пациентки… да ги разпознават по летищата. Но това е така, понеже няма контрол от държавата”, категоричен е проф. Анастасов.

В заключение той заяви, че в България жените по-често се възползват от  пластичната хирургия, но и много метросексуални мъже вече прибягват до тези услуги.

В света не се прави естетична хирургия на лица под 18 години, но все по-трудно може да се докаже кое е естетика и кое медицинска нужда, коментира още проф. Анастасов.

Мария Иванова

Коментари

Преминете на горе