Новини

Дядо Коледа раздаде късмети в лечебни заведения „Медика“

Дядо Коледа не пропусна пациентите, лекарите и персонала на лечебни заведения "Медика"
Дядо Коледа не пропусна пациентите, лекарите и персонала на лечебни заведения „Медика“

Въпреки претоварената си програма тази година, Дядо Коледа не пропусна да посети празнично украсените Лечебни заведения „Медика“ в Русе.

Добрият старец посети пациентите и персонала в Многопрофилната болница за активно лечение, Физиотерапевтичната болница и Специализираната кардиологична болница.
Белобрадия старец донесе много усмивки и щастие. С неочакваната си поява, той допринесе допълнително за коледния дух на пациентите на лечебното заведение, техните близки и служителите в двете болници.
Разбира се, Дядо Коледа не пропусна да зарадва всички с късмети, които предизвикаха истинска радост и оставиха надежда за една по-добра 2017 г.
През отминаващата 2016-а година, специализираната болница за физикална и рехабилитационна медицина „Медика” отпразнува своя 11-и рожден ден. СБАЛФРМ „Медика” е създадена на 14 септември 2005 година от доц. д-р Кирил Панайотов и екипа му. Мисията на Лечебното заведение е да осигурява качествена и висококвалифицирана медицинска помощ в областта на физикалната и рехабилитационна медицина. 11 години след своето създаване, СБАЛФРМ „Медика” е вече утвърдено име в своята област и предпочитано място за възстановяване на пациенти не само от Русе, но и от цяла Северна България.За 11 години работа, през Лечебното заведение са преминали близо 31 000 пациента от които 2170 деца до 18 год. В момента в СБАЛФРМ „МЕДИКА“ работят 8 лекари, от които 4 със специалност „Физикална и рехабилитационна медицина”, един със специалност „Детски болести” и втора специалност „Физикална и рехабилитационна медицина”, един лекар със специалност „Детски болести” и специализант по „Физикална и рехабилитационна медицина” и двама специализанти по „Физикална и рехабилитационна медицина”.
Специалистите по здравни грижи са 18. За пациентите се грижат още четирима рехабилитатори, четирима кинезитерапевти, логопед и психолог.
В Лечебното заведение се провежда и лечение на деца до 18 годишна възраст и се работи по методите на „Войта” и „Бобат”. От 2006 година, се прилага и уникален метод на рехабилитация – лимфен дренаж. Въвеждането му става факт, след обучение на специалистите от СБАЛФРМ „Медика” в Брюкселския свободен университет. Към момента, този вид масаж се практикува засега единствено в Русе и София. В болницата се лекуват още болести на централната нервна система, детска церебрална парализа, болести на периферната нервна система, болести на сърдечно-съдовата система, слединфарктни състояния, акушерска парализа, увреждания на опорно – двигателния апарат и др.

Общо
Дядо Коледа раздаде късмети в лечебни заведения "Медика"
Заглавие
Дядо Коледа раздаде късмети в лечебни заведения "Медика"
Описание
Въпреки претоварената си програма тази година, Дядо Коледа не пропусна да посети празнично украсените Лечебни заведения „Медика“ в Русе.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker