Деца и родителиНовини

Емил Иванов: Кампусът в Барселона е уникален шанс за подрастващи футболисти с амбиции

Емил Иванов на базата в Барселона
Емил Иванов на базата в Барселона

„Кампусът в Барселона беше един уникален шанс за подрастващите амбициозни и талантливи футболисти.

Да се докоснат до магията на един велик клуб, да тренират на Камп Ноу и да се срещнат с идолите си“. Това заяви в интервю за Кмета.бг Емил Иванов – треньор във ФК „Дунав“, който се включи в Кампус Барселона заедно с 80 талантливи деца от всички краища на България, тръгнали по стъпките на Стоичков.
Той разказва, че условията в базата – модерен ваканционен комплекс, който се намира на брега на морето, са били отлични. Имало е време не само за спорт, но и за забавления. „С целия екип и с основния организатор г-жа Миглена Николова сме убедени, че новите познания, които нашите момичета и момчета придобиха, ще ги насърчат да продължават напред към нови постижения“, казва Иванов.

Мартин Петров раздава автографи на българските деца
Мартин Петров раздава автографи на българските деца

Единственият българин със „Златна топка“, която децата са видяли в музея на Барса, е едно от лицата на инициативата за 2016-а. Той направил видеообръщение към малките футболисти като ги е насърчил да бъдат шампиони и ги призовал да вървят по неговия път – през Барселона към големия футбол. Едно наистина вълнуващо преживяване било за тях и срещата с Мартин Петров, който намерил време няколко пъти да посети кампа. „Децата разговаряха с него, взеха си автографи…, а най-голямата изненада беше, че порита с тях футбол. Срещата с Мартин беше много важна за тях, тъй като в момента той прави първи стъпки в новото си амплоа на футболен мениджър и с внимание наблюдаваше кой как борави с топката. В същото време родителите на децата имаха възможност да съпреживеят с нас всички тези уникални моменти в социалните мрежи, където ежедневно се публикуваха снимки и видеа“, разказва още Иванов.
В един от дните пък се състояло официалното представяне на Лука Дин, който премина от „Рома“ в „Барселона“. Това се случило пред няколко хиляди зрители на терена. Сред тях са били и българчетата от Campus Barcelona. Пред тях французинът казал, че идва в най-големия клуб на света и е щастлив от това, защото Барса е мечта за всеки футболист.

С баскетболния ас Ауди Норис
С баскетболния ас Ауди Норис

На стадиона се срещнали и с баскетболния ас Ауди Норис, който се появил като изненада при децата от Campusа. Той не спрял да се снима с всички българчета, разказал им за своя баскетболен лагер, който води, и се забавлявал с децата. Норис е бивш баскетболист на Барселона, играл е и в НБА, но в Испания е на голяма почит.

С Кун Теменужков
С Кун Теменужков

В Кампуса децата се запознали и с Кун Теменужков, който вече е част и от юношеския национален отбор на България. За него в Барселона се говори като за бъдеща голяма звезда. Той най-добре знае какво е да успееш да стигнеш до Ла Масиа – академията на Барса, през която е минал и гениалният Лео Меси. Кун също раздал много автографи и се включил в заниманията на тренировъчното игрище. „Съветите на младото момче може да са безценни един ден за сбъдването на мечтите на българските деца. Той им каза, че всеки може да успее, стига да е готов да даде всичко от себе“, категоричен е Иванов. По думите му не е важно само да си талантлив, а трябва да си амбициозен, дисциплиниран и постоянен. „Всичко зависи от самите тях. А другото е късмет и шанс.

Извън терена - с Мартин Петров
Извън терена – с Мартин Петров

Определено шанс за тях е това, че бяха наблюдавани по време на тренировките от Хосе Мария Мингея. Големият мениджър, приближен до ръководството на каталунците в последните 30 години, се запозна с качествата на децата от Campusа. Той си припомни времената, когато заведе един българин в Барселона, за да го направи звезда. Всички знаем кой беше този българин – Христо Стоичков. В Барселона той е институция. И благодарение на това, което той е постигнал, на нашите деца се отделяше специално внимание и се гледаше като на бъдещи шампиони. Кой знае, някой от тях може да се върне на Камп Ноу със синьо-червената фланелка и да направи така, че светът отново да говори за България“, казва още Емил Иванов.

Източник: www.kmeta.bg

Общо
Емил Иванов: Кампусът в Барселона е уникален шанс за подрастващи футболисти с амбиции
Заглавие
Емил Иванов: Кампусът в Барселона е уникален шанс за подрастващи футболисти с амбиции
Описание
Емил Иванов – треньор във ФК „Дунав“ се включи в Кампус Барселона заедно с 80 талантливи деца от всички краища на България
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker