Новини

По-бърз метаболизъм се стимулира с фитнес

По-бърз метаболизъм се стимулира с фитнес
По-бърз метаболизъм се стимулира с фитнес

Когато искаме да отслабнем, целта е да стимулираме нашия метаболизъм и да свалим килограми от мазнини, а не от мускули и вода.

Има само един начин за стопяване на мазнините – фитнес, свързан с нормален режим на хранене.
Редовните упражнения играят ролята на щит за мускулите. Те могат да влияят дори на регулаторния център и да го подтикват да намалява нивото на складираните мазнини, на които тялото е свикнало.
Запомнете:
Единственият начин да направим мускули е с тренировки!
Единственият начин за създаване на повече ензими, които са необходими за нормалния метаболизъм на нашите мускули и по този начин за атака към мазнините, е да се правят упражнения!
Гимнастиката остава най-добрият начин за повишаване на основния ритъм на метаболизма на всеки сеанс, докато вие се „изразходвате“ с пълна сила. В тези привилегировани моменти калориите изгарят по-бързо и тази ускорена консумация трае часове след периода на активност.
Енергията, извлечена от хранителните продукти преминава главно в мускулите, без нито грам да се превръща в мазнини. Освен това, когато мускулите се загряват, апетитът става по-умерен. Това се усеща най-вече, когато тренировката предхожда часа на закуската. Редовните физически упражнения проникват до самите мастни тъкани, най-вече при аеробика.
Аеробиката няма равна на себе си по отношение на мобилизаторската власт към подкожните мазнини на цялото тяло, за да се произведе необходимата енергия за мускулите на задните части и на краката. Аеробната гимнастика успява да изгони резервите от мазнини, складирани дълбоко в мускулите – работа, която дори най-драконовският режим никога няма да успее да свърши.
В резултат от някакъв режим може да успеете да свалите десетина килограма, но рискувате общият ви вид да остане „безформен“, защото натрупаните в мускулите мазнини ще останат нестопени. Аеробиката може да се комбинира и с упражнения, предназначени за отделни групи мускули, за да се премахнат вътрешните остатъци от мазнини.
Ако свържете един умерен хранителен режим, съобразен с последните диетични открития, с гимнастическа програма, не само ще отслабнете по-бързо, но и ще оформите по-здраво и по-гъвкаво тяло. През цялото време, докато практикувате тази гимнастика, вашият метаболизъм ще запази новия ускорен ритъм.
Аеробната гимнастика води до такива резултати, защото си служи с допълнителните мазнини в тялото като с „горива“. Първите минути на аеробния сеанс изгарят цялата енергия, получена от глюкозата, присъстваща в момента в организма. При положение, че сеансът продължи, тялото черпи своето гориво, като започва от най-достъпните и стига до най-дълбоките мастни слоеве. Тази консумация на енергия изисква много кислород, т.е. аеробика означава „гимнастика с кислород“.

Важно:
Правете поне три пъти седмично аеробни упражнения, дори за предпочитане е 4-5 пъти, но никога повече от шест.

Всеки сеанс трябва да трае най-малко тридесет минути.

При всяка тренировка трябва да изгорите от 300 до 500 калории.

Ако направите следната сметка: 500 калории, изгорени в повече, и 500 калории, погълнати по-малко, това прави обща липса за тялото в порядъка на 1000 калории на ден, по-голямата част взета от мазнините на вашия организъм.

Вече знаем, че теглото ни отразява само един аспект от нашата физика. Личност с жива походка би могла много лесно да прикрие тяло, обвито в тлъстини, със забавен метаболизъм и слаба виталност.

Независимо от моментното състояние на фигурата ни, сме задължени към себе си да работим много по-енергично, ако искаме да изгорим мазнините, а не да ги складираме, ако искаме да станем „котли“, а не пасивни цистерни.

Източник: https://dieti.rozali.com/

Общо
По-бърз метаболизъм се стимулира с фитнес
Заглавие
По-бърз метаболизъм се стимулира с фитнес
Описание
Когато искаме да отслабнем, целта е да стимулираме нашия метаболизъм и да свалим килограми от мазнини, а не от мускули и вода.
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker