Новини

Отец Иван от Нови хан получи дарение навръх рождения си ден

Горе са ни отредени само радост и любов, заяви развълнувания свещеник

Алфредо Колебро връчи дарението на отец Иван
Алфредо Колебро връчи дарението на отец Иван

Дарение от близо 10 000 лева получи навръх рождения си ден преди броени дни отец Иван, който е известен с това, че подпомага самотни майки и сираци в дом „Свети Николай“ в село Нови хан. Това се случи по време на семинар през уикенда на известния мексикански фасилитатор Алфредо Колебро, поканен в България от фирма „АкваСорс“. Колебро се оказа и приятел на отец Иван. „Когато бях за пръв път в България пих чай с него и той ми разказа много интересни истории за неговия начин да подпомага хората. Помолих го да дойде тук, за да му връчим дарение от 8 200 лева, които бяха събрани на днешния семинар“, заяви Колебро. Оказа се обаче, че има още хора, които искат допълнително да подпомогнат дейността на отец Иван и така сумата нарасна на близо 10 000 лева.

„За мен и моите питомци, това е голяма изненада. Благодаря ви, че сте толкова добри, защото всички ще даваме отчет пред Бога, какво сме свършили на земята. Завистта и злобата разяждат душите ни и водят до гибел. Затова нека се поучаваме от Библията, да вярваме в светлото бъдеще, защото горе са ни отредени само радост и любов“, заяви развълнуван отец Иван.

Алфредо Колебро допълни, че това е малка сума за любовта ни към другите. Ако си добро човешко същество, ще имаш много добри неща в живота си, каза Колебро, който също се оказа рожденик през уикенда.

Мария Иванова

 

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker